Annons

Jan Guillou: ”Nyrikevulgo”

1,9 miljoner i årsinkomst. Det krävs för att tillhöra den utvalda skara svenskar som får tidningen Connoisseur. Det är 20 år sedan Susanne Ytterskog grundade tidningen som vänder sig till Sveriges allra rikaste. I ett stort reportage SvD:s kulturmagasin säger hon att Connoisseur ”ska vara en belöning till dem i Sverige som bidrar mest”.

Här är några av dem.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Pontus Lundahl/TT

1 / 4

Jan Guillou: ”Skänker snobbvärde”

Foto: Pontus Lundahl/TT

Jan Guillou

Författare och journalist

– Själva tidningen uppfattar jag som nyrikevulgo. Kan inte erinra mig att jag någonsin läst någon artikel där. Tidningens affärsidé är att skänka visst snobbvärde där den händelsevis ligger framme. Samt, viktigare, att sprida annonser för dyra prylar till en välbeställd potentiell kundkrets.

Annons
Annons
Foto: Sören Andersson/TT

2 / 4

Dominika Peczynski: ”En kvalitetsstämpel”

Foto: Sören Andersson/TT

Dominika Peczynski

Ägare av PR-byrån Mafioso

– Nu får ju jag den för att min pr-byrå har hand om Connoisseur. Men min man (Anders Borg reds anm.) får den! Så för mig är tidningen eskapistisk, då jag inte är den riktiga mottagaren så att säga. Men jag tror att även flera av läsarna kan tilltalas av att om inte konsumera den yttersta lyxen så i alla fall titta på den. Sedan tror jag många av läsarna använder Connoisseur som konsumentupplysning. Står det om ett resmål eller hotell eller en restaurang, då vet man att det är kvalitetsstämplat.

Annons
Annons
Foto: Malin Hoelstad

3 / 4

Per Taube: Läser från pärm till pärm

Foto: Malin Hoelstad

Per Taube

Fastighetsmagnat. Ägare av bland annat Stockholms Auktionsverk och Steninge slott, de senaste åren värdplats för Connoisseurs motordag

– Man kan raljera om att det är ett miljonärsmagasin men jag tycker att Connoisseur är kvalitet rätt igenom och ett av få magasin jag läser från pärm till pärm. Med störst intresse läser jag artiklarna om resor följt av bilar. Jag får en massa olika tidningar skickat till mig och förstår att det måste finnas en hård konkurrens. Så därför tycker jag att det är intressant hur man som Susanne byggt det här från noll och att Connoisseur fått ett sådant genomslag som den har fått.

Annons
Annons
Foto: Karin Törnblom/IBL

4 / 4

Foto: Karin Törnblom/IBL

Jan Emanuel Johansson

Robinson-vinnare, ex-politiker, riskkapitalist

– Jag gillar Connoisseur. Den hymlar inte. Det är en utpräglad överklasstidning och spelar på människans önskan om att få vara speciell. Utvald. Jag har svalt det med hull och hår och blir alltid lika glad när den kommer. Jag kommer till och med på mig själv att ibland, medveten om det patetiska i det, lämna den framme för att visa att jag tillhör de utvaldas skara.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons