Annons

Jay Z plockar bort sin debutplatta från Spotify

Nu har superstjärnan Jay Z bestämt sig för att plocka bort sitt debutalbum ”Reasonable doubt” från Spotify i USA och Kanada. Samtidigt kommer uppgifter om att Tidal, som ägs av Jay Z, och Spotify legat i förhandlingar.

Under strecket
Publicerad

Artisten Jay Z.

Foto: CHRIS PIZZELLO/AP

Artisten Jay Z.

Foto: CHRIS PIZZELLO/AP
Artisten Jay Z.
Artisten Jay Z. Foto: CHRIS PIZZELLO/AP

Jay Z:s debutalbum släpptes 1996 med gästartister som Mary J Blige och Notorious Big. Nu snurrar albumet på betalmusiktjänsten Tidal men inte på Spotify i USA och Kanada, enligt NME.

Rapparen lanserade i förra veckan den nya tjänsten tillsammans med världsstjärnor som Madonna, Rihanna, Kanye West, Arcade Fire, Jack White, Nicki Minaj, Daft Punk och Alicia Keys. Just detta kritiserade popstjärnan Lily Allen häromdagen och varnade för att Tidal kommer att leda till ökad piratkopiering eftersom den knutit till sig några av världens största artister.

Spotify har pekats ut som en möjlig förlorare i kampen om strömningstjänster. Andra tror att Apples kommande musiktjänst, Beats Music, kan bli den farliga aktören.

Samtidigt kommer uppgifter om att marknadsledaren Spotify och Jay Z diskuterat en storaffär men att förhandlingarna brutit samman, enligt Breakit. Nyhetstjänsten hänvisar till Financial Times som avslöjar att Jay Z diskuterat ett partnerskap med Spotify, som till SvD mejlar att man inte ”kommenterar gällande ryktena om ett samarbete”.

Förhandlingarna misslyckades och orsaken ska ha varit att parterna inte kunde komma överens finansiellt. Jay Z förhandlade också med flera andra techbolag innan han beslöt att köpa Aspiro som ligger bakom Tidal.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons