Annons

Jim Carrey i vårens finaste säsongsstart

Claire Danes, Jim Carrey och Gaia Girace.
Claire Danes, Jim Carrey och Gaia Girace. Foto: SVT, HBO Nordic

Slutet för ”Homeland”, ny säsong av ”My brilliant friend” och Jim Carrey tillbaka i ”Kidding”. Här guidar vi till nyheter på Netflix, HBO Nordic, SVT Play och andra streamingplattformar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Jim Carrey i ”Kidding”.

Foto: Nicole Wilder/HBO NordicBild 1 av 1

1 / 6

Kidding

Säsong 2, HBO Nordic

Jim Carrey i ”Kidding”.
Jim Carrey i ”Kidding”. Foto: Nicole Wilder/HBO Nordic

Jim Carrey är tillbaka som den krisande barnprogramikonen Jeff Piccirillo, känd från tv som mr Pickles. I den första säsongen brottades han med såväl klåfingriga producenter (hans egen far, fint spelad av Frank Langella) som sorgen efter en förlorad son och exhustrun som gått vidare och träffat en ny man.

Den andra säsongen börjar precis där den första slutade och Jeff står inför ett svårt val. Om han bara kunde förmå sig att ljuga skulle han kunna ta sig ur en synnerligen knivig situation.

Udda serie som pendlar mellan nattsvart sorg och grov komedi med en skör Jim Carrey i huvudrollen. En av vårens finaste, mest emotsedda säsongsstarter.

Se ”Kidding” på HBO Nordic.

Annons
Annons

Rob McElhenney i ”Mythic quest: Raven’s banquet”.

Foto: Apple TV PlusBild 1 av 1

2 / 6

Mythic quest: Raven’s banquet

Seriestart, Apple TV Plus

Rob McElhenney i ”Mythic quest: Raven’s banquet”.
Rob McElhenney i ”Mythic quest: Raven’s banquet”. Foto: Apple TV Plus

Från ”It's always sunny in Philadelphia”-skaparna kommer denna nya arbetsplatskomedi som kretsar kring en tv-spelsstudio som producerat det mest framgångsrika multiplayer-spelet någonsin. Men det krävs ständigt nya uppdateringar och utökningar av spelvärlden för att hålla intresset hos spelarna uppe.

”Mythic quest: Raven’s banquet” är som en blandning av ”Silicon Valley” och amerikanska ”The office”. Här finns den ansvariga för personalavdelning med plågad uppsyn, den megalomane chefen (som här förvisso är väldigt framgångsrik), en missförstådd chefsdesigner, en hunsad exekutiv producent och en ny assistent.

Serien sätter sig inte direkt men är hyggligt rolig och här bör finnas stor utvecklingspotential.

Se ”Mythic quest: Raven’s banquet” på Apple TV Plus.

Annons
Annons

Ur ”Zero zero zero”.

Foto: Rosa Hadit/HBO NordicBild 1 av 1

3 / 6

Zero zero zero

Seriestart, HBO Nordic

Ur ”Zero zero zero”.
Ur ”Zero zero zero”. Foto: Rosa Hadit/HBO Nordic

Internationell storproduktion som bygger på Roberto Savianos reportagebok ”Zero zero zero” och skildrar den internationella droghandeln: från säljarna, Mexikanska karteller, till köparna, italienskt brottssyndikat.

Men när en kugge i detta komplicerade maskineri går sönder just som en stor last med kokain är på väg från Mexiko till Europa blir det startskottet för en storskalig maktstrid som sträcker sig ända ner till försäljarna på gatan.

Danska ”Borg”-regissören Janus Metz har regisserat tre av seriens åtta avsnitt och Andrea Riseborough och Gabriel Byrne spelar två av huvudrollerna.

Se ”Zero zero zero” på HBO Nordic (premiär den 14 februari).

Annons
Annons

Mandy Patinkin och Claire Danes i ”Homeland”.

Foto: SVTBild 1 av 1

4 / 6

Homeland

Säsong 8, SVT Play

 Mandy Patinkin och Claire Danes i ”Homeland”.
Mandy Patinkin och Claire Danes i ”Homeland”. Foto: SVT

Ett sista uppdrag väntar för Carrie Mathison när ”Homeland” nu går i mål. Efter flera månader i ryskt fängelse återhämtar sig Carrie på amerikanskt militärsjukhus i Tyskland.

USA:s president vill att kriget i Afghanistan avslutas och skickar därför Saul, numera presidentens säkerhetsrådgivare, till Kabul för att förhandla fram en lösning. Men när Afghanistans vicepresident avslutar samtalen vänder sig Saul till Carrie i förhoppningen att hon ska komma till landet för att försöka rädda fredsavtalet. Men enligt läkarna är hon inte redo att ge sig ut på fältet igen.

Se ”Homeland” på SVT Play.

Annons
Annons

Gaia Girace och Margherita Mazzucco i den andra säsongen av ”My brilliant friend”.

Foto: HBO NordicBild 1 av 1

5 / 6

My brilliant friend: The story of a new name

Säsong 2, HBO Nordic

Gaia Girace och Margherita Mazzucco i den andra säsongen av ”My brilliant friend”.
Gaia Girace och Margherita Mazzucco i den andra säsongen av ”My brilliant friend”. Foto: HBO Nordic

Nu kommer den andra säsongen av tv-serien som bygger på Elena Ferrantes Neapelkvartett. Serien följer böckerna och man har nu alltså kommit fram till del två, ”Hennes nya namn”. Lila och Elena är 16 år. Lila har precist gift sig och går inte längre i skolan samtidigt som Elena studerar vidare.

”'Hennes nya namn' är /…/ en sorgesam historia om vad människor gör mot varandra. På så sätt drar en kall vind genom det soldränkta Italien”, skrev Josefin Holmström i sin recension av romanen.

Se ”My brilliant friend” på HBO Nordic.

Annons
Annons

Hatidze i ”Honungslandet”.

Foto: SVTBild 1 av 1

6 / 6

Honungslandet

Dokumentär, SVT Play

Hatidze i ”Honungslandet”.
Hatidze i ”Honungslandet”. Foto: SVT

Dubbelt Oscarsnominerade dokumentärfilmen ”Honungslandet” fick inget pris vid årets Oscarsgala. Men filmen, som nu finns att se på SVT Play, är väl värd att se. Den handlar om Hatidze, en av de sista kvinnorna i Europa som samlar vildhonung. När hon får nya grannar som ägnar sig åt biodling hotas Hatidzes levebröd.

Se ”Honungslandet” på SVT Play.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons