Annons

Juholt blir hotellägare i Spanien

Tommy Waidelich och Håkan Juholt har köpt en fastighet i Spanien som ska bli hotell. Arkivbild.
Tommy Waidelich och Håkan Juholt har köpt en fastighet i Spanien som ska bli hotell. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Håkan Juholt och Tommy Waidelich har köpt ett hotell vid den spanska kusten.

– Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Planen är att hotellet, som ligger hundra meter från havet, ska hysa deltagare i hälsoresor, konferenser och turister, skriver Östra Småland.

Juholt, som nyligen har utsetts till ambassadör på Island, kommer inte inledningsvis att arbeta operativt på hotellet.

– Nu tänker jag ge Island 100 procent, så jag får skjuta på det några år. Men Åsa och jag har som målsättning att i framtiden driva det, säger han till tidningen om sin och "kulbos" planer.

Den ungefär 500 kvadratmeter stora fastigheten i Fustera innehåller i dag fyra lägenheter, som nu med hjälp av arkitekt byggas om till ett hotell med ungefär tio rum. En fotbollsplan framför byggnaden ska grävas ur och bli en pool.

Inte heller Juholts före detta ekonomisk-politiske talesperson Tommy Waidelich kommer att arbeta operativt på hotellet i det inledningsskedet.

De två köpte byggnaden i höstas och till våren räknar de med att all byråkrati ska vara klar.

På frågan om regeringen visste om köpet när Juholt utsågs till ambassadör svarar han:

– Jag nämnde det. Men jag kommer som sagt inte att driva det, jag är bara fastighetsägare. Det är inte konstigare än om jag skulle hyra ut en fastighet på Oknö eller i Stockholm, säger Juholt.

Hur mycket kompanjonerna har betalat för anläggningen vill de inte avslöja.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons