Annons

Jurister kräver jämställda arbetsplatser i nytt upprop

Ett år efter metoo-uppropet #medvilkenrätt samlas nu jurister och studenter i #upptillbevis – och kräver att arbetet mot sexuella trakasserier och ojämställda strukturer inte stannar vid tomma ord.

Men andelen kvinnliga delägare i de största advokatbyråerna är fortfarande låg.

Under strecket
Publicerad

Hanna Bergenbrant är ordförande för Femjur i Örebro.

Foto: Allis NettréusBild 1 av 1

Hanna Bergenbrant är ordförande för Femjur i Örebro.

Foto: Allis NettréusBild 1 av 1
Hanna Bergenbrant är ordförande för Femjur i Örebro.
Hanna Bergenbrant är ordförande för Femjur i Örebro. Foto: Allis Nettréus

Lärare som ständigt tar upp män som exempel på föreläsningar och som utgår från att advokater är män. Lärare som ytterst motvilligt tar upp genus på kurserna, för att de måste enligt reglerna.

Så ser det ut i vissa lärosalar på juristprogrammet vid Örebro universitet, enligt Hanna Bergenbrant som är ordförande i Femjur Örebro, och engagerad i uppropet #upptillbevis.

– När det upplevs som att genus avhandlas utan att läraren vill får de föreläsningarna dålig status. Det finns andra lärare som brinner för genusfrågorna. Men det blir väldigt mycket upp till enskilda lärare och föreläsare om frågan tas på allvar, säger Hanna Bergenbrant.

Femjur är en förening som verkar för jämställdhet på juristutbildningarna. I Örebro har deras anslagstavla vandaliserats nio gånger och stulits en gång, något som inte hänt med andra föreningars tavlor. Därför tror Hanna Bergenbrant att det finns ett motstånd mot de frågor Femjur arbetar för.

Annons
Annons

Men hon har också märkt en skillnad i hur de frågorna uppfattas efter #medvilkenrätt, uppropet förra hösten där kvinnor som arbetar inom juridiken vittnade om sexuella trakasserier och manliga maktstrukturer.

– Femjur ordnade en slags föreläsningskväll för yrkesverksamma och professorer. Flera lärare kom på eventet och många ville komma och föreläsa. Det tyder på att något har hänt.

Genom #upptillbevis kräver hon och andra juriststudenter att deras framtida arbetsgivare är jämställda.

– Jag hoppas det blir en tydlig signal till arbetsgivare om att hur de agerar i de här frågorna kommer att vara avgörande för var vi väljer att jobba.

Agnes Hammarstrand är delägare i advokatfirman Delphi i Göteborg, och röstades fram som advokaternas advokat 2018, en utmärkelse som baseras på vem andra advokater uppgett att de helst skulle anlita som advokat.

Hon är den första kvinnan någonsin som har fått utmärkelsen.

– Jag vet inte om #medvilkenrätt spelat in i att en kvinna fick utmärkelsen, men man kan tänka sig att folk fick upp ögonen. För tio år sedan hade det inte gått. Tidigare har bara äldre män som röstades fram.

När #medvilkenrätt kom kände hon lättnad.

– Innan kunde det kännas ensamt, som att det bara var jag och någon till som pratade om de här frågorna och sa att det finns problem. Men vi är så många. En del utomstående och vissa män kanske reagerade med förvåning, men det gjorde inte jag.

Jag hoppas att #upptillbevis visar att det här inte är en tillfällig fluga.

Agnes Hammarstrand har märkt att det efter #medvilkenrätt har blivit lättare att prata om jämställdhetsfrågor. Tidigare upplevde hon att hon kunde få en stämpel som rabiatfeminist när hon tog upp frågorna.

Annons
Annons

– Jag hoppas att #upptillbevis visar att det här inte är en tillfällig fluga, utan att det behövs genomgripande förändring. Jag uppfattar också att det pekar på att även om det sägs många bra saker och har skrivits fina papper är det handling som räknas. Om övergrepp, härskartekniker och diskriminering fortsätter spelar det ingen roll hur fina policys arbetsgivare har.

För drygt ett år sedan rapporterade SvD att runt sex av tio som tar juristexamen är kvinnor, och mellan 53 och 60 procent av de biträdande juristerna på några av de största advokatbyråerna är kvinnor.

Men bland de som avancerat till delägare på samma firmor hade andelen sjunkit till mellan 13 och 35 procent kvinnor. En ny genomgång visar att inte mycket har hänt. Andelen kvinnor ligger nu mellan 15 och 26 procent på samma byråer.

Agnes Hammarstrand säger att kvinnor skräms bort från advokatbyråerna innan de skaffat sig så mycket erfarenhet som krävs för att bli delägare.

– Vi på Delphi i Göteborg vill inget hellre än att hitta kvinnliga delägare. Vi försöker locka kvinnor tillbaka till advokatyrket, uppmuntra dem att bli delägare. Men det är något som gjort att kvinnor skrämts iväg innan de har den erfarenhet som krävs. De har inte fått rätt coachning, inte fått rätt verktyg, inte fått rätt förmåner som uppmuntrar dem att stanna.

Enligt Agnes Hammarstrand krävs den grundläggande förändring som #upptillbevis kräver för att det ska bli fler kvinnliga delägare på byråerna.

– Man kan coacha och handleda jämställt, man kan se till att alla ges möjlighet att följa med på klientmöten och att alla får synas och ta plats på samma villkor. Men framförallt måste strukturerna och männen ändra sig så vi skapar jämlika arbetsplatser på riktigt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons