Annons

USA:s senat har enats: ”Verkligt genombrott”

USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP

Den amerikanska kongressen har enats om en budget för de närmaste två åren, säger senatens ledare Mitch McConnell. Det rapporterar Reuters. Budgeten på 400 miljarder dollar omfattar bland annat satsningar på infrastruktur och försvaret.

Under strecket
Helena Sällström / Omni
Publicerad

I januari stängdes stora delar av den amerikanska statsapparaten ner sedan republikaner och demokrater inte kunnat enas om finansieringen av statskassan.

I januari stängdes stora delar av den amerikanska statsapparaten ner sedan republikaner och demokrater inte kunnat enas om finansieringen av statskassan. Låsningen orsakades av migrationsfrågan och det omdiskuterade Daca-programmet som skyddar tusentals unga som kommit till USA på olaglig väg som minderåriga.

Förslaget som senaten röstade om i dag innehöll inga ändringar av invandringspolitiken.

Den demokratiske senatspolitikern Chuck Schumer kallar senatens budgetöverenskommelse för ”ett verkligt genombrott”, skriver AP.

– Uppgörelsen har inte allt som Demokraterna vill ha, den har inte allt det Republikanerna vill ha. Men den har mycket som det amerikanska folket vill ha, sa Schumer.

Härnäst ska budgeten godkännas av representanthuset, där det är oklart om den får tillräckligt stöd. Därefter landar den på president Donald Trumps skrivbord.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons