X
Annons
X

Källor: Donald Trump kände till mötet med ryssar

President Donald Trump förnekar att han kände till det omtalade mötet med ryssar i Trump Tower under presidentvalskampanjen. Men enligt insatta källor för CNN hävdar hans tidigare advokat Michael Cohen det motsatta.

Av TT
Läs mer om Trump och Ryssland
Trumps tidigare advokat Michael Cohen. Arkivbild.
Trumps tidigare advokat Michael Cohen. Arkivbild. Foto: Seth Wenig/AP/TT

Cohen är enligt källorna villig att bekräfta påståendet att presidenten hade kännedom om mötet för den särskilde åklagaren Robert Mueller. Mueller leder den så kallade ryssutredningen där rysk påverkan på valrörelsen i USA 2016 samt eventuella kopplingar mellan Moskva och Donald Trumps valkampanj utreds.

Presidentens son Donald Trump junior har tidigare uppgett att fadern inte kände till mötet när det hölls. Även presidenten och flera nära medarbetare har hävdat samma sak. President Trump fortsätter på samma spår i ett inlägg på Twitter efter CNN:s rapportering.

"NEJ, jag kände INTE till mötet med min son, Don junior" skriver han.

Annons
X

Tanken var att ryssarna under mötet, som ägde rum i Trump Tower i New York, skulle ge ofördelaktig information om Hillary Clinton, Trumps motståndare i presidentvalet.

Cohen uppger att han och många fler var närvarande när Trump fick information om ryssarnas erbjudande, och gav sitt godkännande till mötet, enligt källorna.

Trump kommenterar även uppgifterna om att hans flitiga skrivande på Twitter kommer att granskas inom ramarna för ryssutredningen, vilket New York Times rapporterat om. Han säger att det är "uppenbart" att Mueller och hans utredare inte kan hitta någon koppling till Ryssland.

"Den enda koppling som finns var mellan Ryssland och Demokraterna, så nu tittar de på mina tweets (tillsammans med 53 miljoner andra människor) - den riggade häxjakten fortsätter!" twittrar presidenten, med en hänvisning till de omkring 53 miljoner följare som han har på sitt Twitterkonto.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

Trumps tidigare advokat Michael Cohen. Arkivbild.

Foto: Seth Wenig/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X