Annons

Kim deltog själv i helgens tester av ett ”nytt vapen”

Bilder släppta av den nordkoreanska regeringen sägs visa helgens uppskjutning.
Bilder släppta av den nordkoreanska regeringen sägs visa helgens uppskjutning. Foto: TT
Under strecket
Marcus Andersson / Omni
Publicerad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un deltog själv vid helgens provuppskjutning av ett ”nytt vapen” och uttryckte ”stor tillfredställelse” med resultatet. Det rapporterar den nordkoreanska propagandakanalen KCNA, uttalanden som bland annat AFP och Fox News översatt.

Nordkorea har hävdat att försvarsövningarna mellan USA och Sydkorea tvingar landet att genomföra testerna. Till KCNA säger Kwon Jong-Gun vid Nordkoreas utrikesdepartement att det blir svårt med samtal så länge övningarna pågår.

– Med tanke på att militärövningen tydligt har oss som fiende bör de tänka på att en direkt koreansk kontakt blir svår att ha om de inte slutar, säger Kwon, och tillägger att alla kommande samtal enbart kommer att ske med USA och inte med Sydkorea.

Samtidigt beskriver Kwon tanken på att Nordkorea ska upphöra med robottester som ”nonsens”, enligt TT.

Uttalandena kom timmar efter att Donald Trump sagt att Kim uttryckt en önskan om att träffasfoxnews.comUtvecklades inte vilken typ av vapen som användesafp.omni.seSydkorea och USA har flyttat mycket av sina militärövningar till cybervärldentt.omni.seI Nordkorea lyfts Kim som en man med stigande internationell statusapnews.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons