Annons

Kinas ambassadör i Israel hittad död

Poliser vid ambassadörens hem i Tel Aviv.
Poliser vid ambassadörens hem i Tel Aviv. Foto: Sebastian Scheiner /AP

Kinas ambassadör i Israel har hittats död i sitt hem i Tel Aviv, rapporterar flera internationella medier. I fredags vände sig 58-åringen emot Mike Pompeos uttalanden om Kina.

Under strecket
Publicerad

Ambassadör Du Wei drabbades av en hjärtattack under natten mot söndag och 58-åringens assistent hittade honom död i sängen på söndagsmorgonen, uppger källor för den israeliska sajten Ynet.

Andra medier skriver att polisen befinner sig på platsen och att inget officiellt uttalande om dödsorsaken har kommit än. En förundersökning har inletts av polisen.

Du Weis hustru och son var inte hemma utan befinner sig utomlands.

Du Wei hade haft posten sedan februari och fick börja med två veckors karantän på grund av coronapandemin. Tidigare var han Kinas ambassadör i Ukraina i tre år.

Nyligen besökte USA:s utrikesminister Mike Pompeo Israel. Och i fredags vände sig den kinesiska ambassaden, på sin hemsida, emot hans påståenden om att Kina har mörkat om coronaviruset och även emot Pompeos negativa kommentarer om kinesiska investeringar i Israel.

”Vi litar på att våra judiska vänner inte bara klarar av att besegra coronaviruset, utan också det här ’politiska viruset’ och välja åtgärder som bäst tjänar deras intressen”, stod det i texten, som enligt hemsidan även hade publicerats i tidningen Jerusalem Post.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons