Annons

Kindberg har överklagat – vill frikännas

Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg har nu överklagat den fällande domen för grov ekonomisk brottslighet. Ångermanlands tingsrätt dömde honom till tre års fängelse och näringsförbud i fem år.

Under strecket
TT
Publicerad

Daniel Kindberg har överklagat fängelsedomen. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TTBild 1 av 1

Daniel Kindberg har överklagat fängelsedomen. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TTBild 1 av 1
Daniel Kindberg har överklagat fängelsedomen. Arkivbild.
Daniel Kindberg har överklagat fängelsedomen. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Redan timmar efter den fällande domen den 5 november var Daniel Kindberg vid en presskonferens tydlig med att domen skulle överklagas och kallade den "en ren rättsskandal".

– Vi kommer att ha en match i hovrätten och förhoppningsvis kan man korrigera de grava felaktigheter som är gjorda. Jag kommer aldrig att ge mig, sade han då.

I överklagan, som lämnades till tingsrätten på tisdagen, yrkar Kindberg att hovrätten ska ogilla åtalet mot honom i sin helhet. Han yrkar också att skadeståndsanspråken ska ogillas och även beslutet om näringsförbud.

Om hovrätten inte friar honom helt från anklagelserna vill han att hovrätten ska mildra straffet.

I överklagandet anger Kindberg via sin advokat Olle Kullinger flera skäl som de anser skulle motivera en friande dom. Bland annat anförs i överklagandet att tingsrätten gjort en felaktig bevisvärdering, dömt utöver åklagarens gärningsbeskrivning och inte redovisat eller bedömt Daniel Kindbergs invändningar gällande skadestånd till Fältjägaren och Östersundshem.

Överklagan kommer att kompletteras, skriver Olle Kullinger, men han begär anstånd med detta till den 20 december med hänvisning till hög arbetsbelastning och att "arbetet med överklagandet blir mer omfattande än normalt."

Kindberg dömdes av Ångermanlands tingsrätt för två fall av trolöshet mot huvudman, ett fall av grov trolöshet mot huvudman, två fall av medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han dömdes också att, solidariskt med de två andra nu dömda männen, betala skadestånd till Peabföretaget Fältjägaren och Östersundshem på omkring 13 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons