Annons

Kindberg slår tillbaka mot Uppdrag granskning

ÖFK:s före detta ordförande Daniel Kindberg. Arkivbild.
ÖFK:s före detta ordförande Daniel Kindberg. Arkivbild. Foto: Robert Henriksson/TT

I ett pressmeddelande försvarar sig Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg mot SVT:s Uppdrag gransknings anklagelser om ekonomisk doping.

Under strecket
Joel Malmén / TT
Publicerad

Kindberg anser att UG:s rapportering stödjer sig på ett flertal grava faktafel.

"Jag har valt att inte kommentera Uppdrag Gransknings tendentiösa reportage då detta i grunden varit inriktat på att skada både fotbollsklubben och mig. Jag anser dock att vissa av de grava felaktigheterna behöver redovisas", skriver han i pressmeddelandet.

Bland annat hävdar han att det inte stämmer att Östersund FK:s sponsoravtal med Peab inneburit att pengar slussats till fotbollsklubben.

Därtill tillbakavisar han att Östersundshem, där han tidigare var vd, betalat överpris för mark som bolaget köpt av Peab – pengar som enligt UG sedan ska ha slussats till Östersunds FK.

UG rapporterar också att värdet på den restaurang som gavs som gåva till Östersunds FK av Peab ska ha skrivits upp för att hjälpa klubben att nå de ekonomiska krav som krävs för att behålla elitlicens – även detta är felaktigt, enligt Kindberg.

Han hävdar Östersunds FK:s elitlicens inte alls räddats av pengar från Peab.

"Klubben tillfördes totalt cirka 30 miljoner kronor under dessa år, bland annat genom försäljningen av Modou Barrow för 15 miljoner kronor och Daniel Kindbergs investering i spelartruppen på 15 miljoner. Intäkterna under tiden från Peab är hänförliga till sponsoravtal och utförda tjänster – allt enligt godkända avtal", skriver Kindberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons