Annons

Kirurgchef hoppar av i sköterskeprotest

Staffan Gröndal slutar som kirurgchef på Danderyds sjukhus.
Staffan Gröndal slutar som kirurgchef på Danderyds sjukhus. Foto: Simon Rehnström

Sjukhusledningen vid Danderyds sjukhus sa nej till att betala extra till en sjuksköterska för att lösa sommarbemanningen. I stället tvingas sjukhuset ta in betydligt dyrare hyrpersonal. Nu hoppar kirurgchefen Staffan Gröndal av chefsjobbet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Staffan Gröndal lämnar Danderyds sjukhus.

Foto: Simon Rehnström Bild 1 av 1

Bristen på sjuksköterskor har länge plågat kirurg- och urologkliniken på Danderyds sjukhus. Just nu är den värre än någonsin. Det saknas 32 sjuksköterskor på kliniken och för att hålla i gång operationsverksamheten krävs ständiga nödlösningar.

Inför sommaren har klinikledningen försökt undvika en kris med många stängda vårdplatser och uppskjutna planerade operationer. Rekryteringen av sommarvikarier har också gått ganska bra. Men förutsättningen var att personal erbjöds bra betalt, i ett fall mer än vad klinikchefen kunde bestämma på egen hand.

– Vi hade en erfaren sjuksköterska på gång som jobbat tidigare på Danderyds sjukhus. Hon ville ha 230 kronor i timmen för att jobba de värsta tre veckorna i sommar, men då skulle vi å andra sidan lösa bemanningsproblemen. Alla på kliniken var med på det, men när jag ville ha klartecken från HR-avdelningen blev det nej, berättar Staffan Gröndal för SvD.

Medellönen för en sjuksköterska ligger på drygt 200 kronor i timmen. Staffan Gröndal fick inte ge henne det extra påslag som sjuksköterskan begärde och då hoppade hon av.

Annons
Annons

Staffan Gröndal lämnar Danderyds sjukhus.

Foto: Simon Rehnström Bild 1 av 1

För Staffan Gröndal blev det droppen. Han meddelade direkt att han hoppar av som klinikchef och i september återgår han som kirurg på kliniken.

– Jag kan inte ta ansvar för personalfrågorna längre när jag inte har något eget utrymme alls att lösa problemen. Med min lösning hade vi fått bättre vård till en mycket lägre kostnad. I stället måste jag nu ta in hyrsjuksköterskor som kostar minst dubbelt så mycket trots att man centralt i regionen sagt att vi inte ska använda hyrpersonal, säger Staffan Gröndal.

Staffan Gröndal lämnar Danderyds sjukhus.
Staffan Gröndal lämnar Danderyds sjukhus. Foto: Simon Rehnström

Lennart Stenemyr är förhandlingschef på Danderyds sjukhus och det var han som avrådde från timlönen på 230 kronor.

– Vi har alltid diskussioner kring vår lönesättning, men jag vill inte kommentera samtal jag har med enskilda chefer.

Men principen innebär att du inte kan tillåta en lön som ligger högre än det tak som bestämts centralt av regionledningen?

– Jag vill inte uttrycka det så, det finns inget tak. Vi är skyldiga att ha en lönepolitik som känns rättvis och acceptabel för våra 4 200 medarbetare. Det finns en budget och regler för hur vi hanterar lönefrågor inom sjukhuset och inom regionen. Vi kan inte ha en situation där sjukhusen konkurerar om personalen med olika löner för samma arbete. Vi tillhör samma struktur, det finns ingen vits att köpa personal av varandra. Det skulle bara skapa oro i alla personalled.

Annons
Annons

Men effekten i det här fallet blir ju att kliniken måste ta in dyr hyrpersonal i stället?

– Det stämmer att hyrpersonal oftast är dyrare än egen anställd personal. På sikt ska vi vara en så attraktiv arbetsgivare att vi kan få bort all hyrpersonal, säger Lennart Stenemyr.

Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkarförening, säger att det är beklagligt att kirurgchefen måste hoppa av men att det samtidigt är fullt förståeligt

– Jag är stolt över att en kollega står upp i det här läget och säger ifrån att han inte står ut längre. Han ville få ihop en kedja av personal så att kliniken kunde ha fler vårdplatser öppna, men han fick inte passera löneribban.

Lärdomen av det här sorgliga fallet är, enligt Johan Styrud, att verksamhetschefer med budgetansvar måste få tillbaka ett visst förhandlingsmandat.

– Allt sådant har tagits bort de senaste åren, varje extra 25-öring ska alltid prövas på en högre nivå. Men det måste finnas en liten pott att styra över för tillfälliga lösningar som är bra för vårdverksamheten, säger Johan Styrud och tillägger:

– Särskilt om vi ska få bort den dyrare inhyrda personalen. Från regionledningen är det ett krav, men det är omöjligt så länge man samtidigt sätter ett tak för lönerna. Ett tak som dessutom en del sjukhus struntar i med politikernas goda minne.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons