Annons

Klart: Ekdal med i EM-truppen

Erik Hamrén ändrar inget i EM-truppen. Därmed får ryggskadade Albin Ekdal följa med till Frankrike. – Han har gjort stora framsteg under den här veckan, sade förbundskaptenen vid en presskonferens i Båstad.

Under strecket
TT
Publicerad

Nattklubbskadan i Hamburg innebar sex dagar på sjukhus, stort sår och tappat blod. Men Albin Ekdal var aldrig orolig för sin medverkan i mästerskapet i Frankrike.

Det är även en känsla som Erik Hamrén delar.

Under presskonferensen i Båstad berättade förbundskapten att mittfältaren kommer att finnas med i den trupp som anmäls till Uefa, Europeiska fotbollsförbundet, vid midnatt natten till onsdagen.

– Vi kör på med den trupp som vi har, sade Hamrén.

Han räknar dock inte med Ekdal finns med bland de elva spelare som få spela EM-premiären den 13 juni.

– I mina ögon i dag är han inte en startspelare mot Irland, men han kan vara en spelare som avslutar matchen, sade han.

– Men fortsätter han att utvecklas så bra som han har gjort den här veckan kan jag så klart ändra uppfattning.

Erik Hamrén har ytterligare två spelare med skavanker i EM-truppen: Martin Olsson och Oscar Lewicki (ljumskarna).

Och det är först på torsdag som han räknar med att ha samtliga 23 spelare i kollektiv träning, nästan tio dagar efter den första samlingen i Stockholm.

Annons
Annons

Optimalt?

Knappast.

– Självklart skulle jag som förbundskapten gärna se att vi har mer tid tillsammans. Men det är som det är. Det känns bra att få några dagar ihop här i Båstad och vi får några dagar i Frankrike också och det är mer än inför en vanlig samling, sade Hamrén.

Vad blir viktigast att jobba med?

– Försvars- och anfallsspel, jobba mycket elva mot elva som vi inte har kunnat göra så mycket. Och jobba med fasta situationer. Defensivt jobbade vi lite med det inför matchen mot Slovenien, men de offensiva har vi inte jobbat med alls. Vi behöver förbättra både de offensiva och defensiva. Inför matcherna mot Danmark (playoff i november) fick vi tid och då har man större möjlighet att lyckas.

Hamrén har hunnit titta lite på sekvenser från 0–0 mot Slovenien.

– När jag tittar närmare på klippen ligger vi inte bra i positionerna defensivt på mittfältet. Backlinjen ligger bra men det är jobbigare i samarbetet mellan mittfält och forwards. Vi är inte så aggressiva som vi ska vara. Vi är lite för stillastående och tappar bollar.

– Det ska vi förbättra. Och i andra halvlek tycker jag att vi gjorde det bättre.

Något från matchen som gör dig orolig?

– Inget som gjorde mig orolig för att jag inte visste om det. Du upptäcker alltid saker som måste förbättras. Min starka övertygelse är att det kommer att bli bättre till EM. Det är knappa 14 dagar till EM och vi har tid att jobba på att förbättra oss, sade Hamrén.

Genrepet mot Wales spelas på Friends på söndag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons