Annons

Knäpptyst från storägarna: ”Inga kommentarer”

Inte ett ljud från storägarna efter Rolléns andra stora aktieförsäljning på tre år. Allra störst ägare är Melker Schörling AB.

– Vi har inga kommentarer till Rolléns agerande, säger MSAB vd Gun Nilsson

Under strecket
Publicerad

Ola Rollén på väg att lämna Hexagon?

Foto: Tomas Oneborg

Claes Folkmar vid Aktiespararna.

Foto: Lars Pehrson

Ola Rollén på väg att lämna Hexagon?

Foto: Tomas Oneborg
Ola Rollén på väg att lämna Hexagon?
Ola Rollén på väg att lämna Hexagon? Foto: Tomas Oneborg

På torsdagsmorgonen framkom det att Hexagons vd Ola Rollén återigen sålt ett stort antal Hexagonaktier till ett värde av cirka 300 miljoner kronor.

I pressmeddelandet, utskickat av Hexagon, menar Rollén att försäljningen sker av ”privatekonomiska skäl” samt att Hexagon fortsatt är Rolléns ”utan jämförelse största privatekonomiska investering”.

Bland storägarna i konglomeratet – och Hexagon själva – var det på torsdagen knäpptyst. När SvD når Melker Schörling AB, som äger närmare 25 procent aktieandelar i Hexagon, hälsar företagets vd Gun Nilsson att de inte har några kommentarer till Rolléns agerande.

Resterande storägare som SSB Cl Omnibus, Swedbank Robur, JP Morgan Chase och Stefan Perssons Ramsbury invest – som alla äger omkring 4 procent i bolaget – har hittills under torsdagen inte återkommit till SvD.

Annons
Annons

Claes Folkmar vid Aktiespararna.

Foto: Lars Pehrson

SvD har också mejlat ytterligare frågor till Hexagons IR-avdelning, bland annat om styrelsen har informerats.

Claes Folkmar vid Aktiespararna.
Claes Folkmar vid Aktiespararna. Foto: Lars Pehrson

Aktiespararnas chef för marknadsbevakning Claes Folkmar tror att försäljningen kan vara ett tecken på att Ola Rollén är på väg att lämna Hexagon. Däremot tror inte Folkmar att Rollén vet något särskilt som gör att han säljer.

Vad sänder det för signaler att vd:n säljer halva sitt innehav?

– Ja, det ser kanske inte så bra ut. Börsen har tolkat det lite negativt och aktiekursen har gått ner litegrann, men de flesta verkar ha förståelse. Det verkar inte som att många tolkat försäljningen med att Rollén vet något om företaget och därför säljer.

Är det inte uppseendeväckande att en vd säljer halva sitt innehav för dryga 300 miljoner kronor?

– Det är absolut uppseendeväckande, men han har fortfarande kvar väldigt många aktier i Hexagon.

Har han inget ansvar som vd?

– Självklart har han ett ansvar, men han säljer efter en rapport och under en period där han får sälja. Det är klart, han hade kunnat sälja mer successivt, säger Claes Folkmar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons