Annons

Köldskador för 5-åring i Alaska – bar på bebis

Femåringen hade bara strumpor och tunna kläder på sig utomhus i den 35-gradiga kylan.
Femåringen hade bara strumpor och tunna kläder på sig utomhus i den 35-gradiga kylan. Foto: Wong Maye-E/AP

I 35 graders kyla bar en 5-åring en bebis i famnen en knapp kilometer i Alaska sedan strömmen gått och barnen blivit lämnade ensamma. Nu söker myndigheter efter en kvinna som var ansvarig för barnen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Femåringen hade bara strumpor och tunna kläder på sig utomhus i den 35-gradiga kylan – och bar en 18 månaders bebis en knapp kilometer till närmsta hus sedan strömmen gått i hemmet i Alaska där de befann sig, rapporterar New York Times.

Barnen var ensamma i hemmet när strömmen plötsligt försvann, vilket ska ha skrämt femåringen. Det gjorde att barnet därefter bar bebisen i uppemot en kilometer till en annan byggnad, uppger myndigheter i Venetie i Alaska.

Det är oklart hur mycket kläder bebisen hade på sig.

Båda barnen var nedkylda med köldskador, men de ska inte ha fått några permanenta svårare skador.

Utredningar visade att en 37-årig kvinna var ansvarig för barnen och hon ska ha övergivit dem i hemmet utan att lämna över ansvaret till någon annan vuxen. Det är ännu oklart om kvinnan var släkt med barnen eller om barnen var syskon eller inte.

Kvinnan är arresterad i sin frånvaro och myndigheter har inte lyckats nå henne.

– Lyckligtvis är vi nu säkra på att barnen är i goda händer, eftersom en granne har tagit hand om dem och vi har pratat med grannen, säger Ken Marsh, en talesperson för de myndigheter som utreder fallet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons