Annons

Kongressen skippar riksrätt mot Trump

Efter president Donald Trumps uttalanden om sina politiska motståndare med invandrarbakgrund har en resolution om att ställa honom inför riksrätt lagts fram i det amerikanska representanthuset. Arkivbild.
Efter president Donald Trumps uttalanden om sina politiska motståndare med invandrarbakgrund har en resolution om att ställa honom inför riksrätt lagts fram i det amerikanska representanthuset. Arkivbild. Foto: Alex Brandon/AP/TT

Representanthuset har röstat för att bordlägga en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt.

Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha undanhållit information.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Resolutionen om riksrätt, som lagts fram av Texasdemokraten Al Green, gick därmed inte till omröstning.

Kongressen röstade med siffrorna 332 mot 95 för att lägga frågan åt sidan.

Green hänvisar i skrivelsen till den amerikanske presidentens senaste uttalanden om demokratiska ledamöter i representanthuset – uttalanden som har fördömts som rasistiska, rapporterar NBC News.

– President Donald Trumps rasistiska kommentarer har legitimerat, och ökat, rädsla och hat mot nya amerikaner och mot färgade människor, säger Green.

Representanthuset hade på tisdagen röstat igenom en resolution där Trumps uttalanden fördöms.

Kongressen röstar på onsdagen även om att ställa justitieminister William Barr till svars för att han undanhållit information om en omtvistad planerad fråga om medborgarskap i frågeformuläret för nästa års folkräkning. Trump gav nyligen upp sina försök att få med frågan.

Rättad: I en tidigare version av artikeln angavs felaktigt vilken gång i ordningen frågan om riksrätt behandlas i kongressen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons