Annons

Köpläge i klädkedja och flygbolag

Även i en negativ marknad kan man hitta köpvärda aktier. Investtech analyserar denna vecka OMX Stockholm PI och framhävar fyra köpkandidater. Här finns klädkedjan MQ, elektronikföretaget Mycronic, bränslecellstillverkaren PowerCell Sweden och flygbolaget SAS.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt svag utveckling. Det finns motstånd vid 465 punkter samtidigt som det saknas stöd på medellång sikt. Det gör att nedsidan är stor i dagsläget. Den svaga tekniska bilden förstärks av negativ volymutveckling och svagt momentum.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Januari och februari har varit en gynnsam period att äga aktier.
Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 1,9 procent i januari och 2,8 procent i februari.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons
Bild 1 av 3
Bild 2 av 3
Bild 3 av 3

MQ Holding

MQ Holding ligger i en stigande trendkanal på lång till medellång sikt. Det signalerar att optimismen är ökande och fortsatt uppgång indikeras.

Det finns stöd strax under dagens kurs mellan 39-42 kronor på medellång sikt. Det signalerar att det finns köpare på denna nivå, vilket begränsar nedsidan i aktien.

Positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Mycronic

Mycronic AB har haft en närmast horisontell utveckling den senaste månaden och brutit en stigande trendkanal. Det signalerar i första hand en svagare stigningstakt.

De senaste dagarna har aktien stigit på ökande volym vilket signalerar att köparna är aggressiva.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

PowerCell Sweden

PowerCell Sweden ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det signalerar att optimismen ökar vilket indikerar fortsatt positiv utveckling.

Efter en stark uppgång på hög volym under oktober månad har aktien fallit tillbaka mot golvet av trendkanalen vilket kan vara en köpanledning. Det finns stöd strax under trendkanalen, vid 26 kronor, vilket begränsar nedsidan i aktien.

Positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.
Aktien har haft en genomsnittlig kursändring per månad på över femtio procent vilket gör att risken är extremt hög.

Investtechs rekommendation: Köp.

SAS

SAS har haft en stark utveckling efter att ha brutit det tidigare motståndet vid 18:80 kronor i slutet av november förra året. Kursen har nu fallit tillbaka på avtagande volym och det ges därför möjlighet till goda ingångskurser.

Positiv volymbalans, vilket betyder att aktien stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker den positiva trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Investtechs rekommendationer ges på 1–6 månaders sikt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons