Annons

Körsvennen: Greider och oegennyttan

Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Under strecket
Publicerad

KÖRSVENNEN

**Din fiendes fiende **är din vän, säger ett gammalt ordspråk. Ett annat lyder: Med sådana vänner behöver man inga fiender. Något att ha i tanken nu när kritikerna mot decemberöverenskommelsen nu möts av en motoffensiv i sociala medier. Varifrån den kommer?

I första ledet till försvaret för DÖ går Göran Greider, en av de få riktigt starkt ideologiskt förankrade vänstern har. Han skyr kapitalism, tycker att frågan om svenskt försvar är överdriven och ser gärna en återlansering av löntagarfonder. Han kallar kritikerna av DÖ för populister, kaospiloter och – mycket diaboliskt – gammelmoderater, väl medveten om att det för många av de nya är ett värre tillmäle än hin håle. ”Riktigt bra och korrekt”, spinner Fredrik Virtanen i samma 140-teckenspråkliga ordflöde.

**På Aftonbladets ledarsida **ropar man också bifall till attackerna mot de kritiska. Leif Lewins ähum, lite vilda teori om att motståndare till DÖ är de edsvurna arvtagarna till de som motsatte sig demokratins införande är något som Anders Lindberg säger sig alltid ha misstänkt. Marita Ulvskog retweetar.

Jo, visst finns det de som tycker att Alliansen bör hålla fast vid DÖ. De är synliga och högljudda. Att de allesammans råkar tillhöra Sveriges mest ideologiska vänster ska man nog bortse från. Det är nog bara en slump. De säger ju bara att de vill det bästa för folket.

Körsvennen

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons