Annons

Körsvennen: Twitter gör dig evigt ung

Vill du stanna i sandlådan? Skaffa ett konto på Twitter!
Vill du stanna i sandlådan? Skaffa ett konto på Twitter! Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Under strecket
Publicerad

Ålder är, liksom andra postmoderna företeelser, något man själv definierar. Detta är synnerligen tydligt i de moderna kanaler som kallas sociala medier. Exempel från söndagen: Artisten och författaren Jonas Gardell hänvisade till en text av Fredrik Virtanen med vass udd riktad mot Anna Kinberg Batra. Fredrik Virtanen berömde Jonas Gardell tillbaka.

Anna Kinberg Batra svarade Jonas Gardell att hon befarade att högt tonläge, och isolering av SD i riksdagen göder missnöje, som kan växa till hat, och frågade om han inte själv bidrog till detta tonläge. Helena Markstedt, politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen, skrev då att ”en statsministerkandidat ger sig rimligen inte på en författare på Twitter”.

Detta retweetades av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll skrev att hon var förundrad över att en statsministerkandidat ”ger sig på en författare” och kallade det ”lite obehagligt”. Någon frågade om det var jämförbart med när statsministern publikt kritiserade författaren Katarina Janouch. Moderaternas pressekreterare berättade att han var förvånad. Ingen hade ännu vid pressläggningen kallat någon för prostituerad.

Det visar sig återkommande att Twitter, i hård konkurrens med yoghurt och friska promenader, håller den som vill kvar i den eviga barndomens vår.

KÖRSVENNEN

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons