Annons

Kritiserad Labourpolitiker tillbaka

Labourledaren Jeremy Corbyn – här i brittiska underhuset – får kritik för att inte göra tillräckligt för att rensa bort antisemitism ur partiet. Arkivbild.
Labourledaren Jeremy Corbyn – här i brittiska underhuset – får kritik för att inte göra tillräckligt för att rensa bort antisemitism ur partiet. Arkivbild. Foto: Jessica Taylor
Under strecket
TT
Publicerad

Den brittiske parlamentarikern Chris Williamson har välkomnats tillbaka i Labourpartiet, efter några månaders avstängning som en följd av ett kritiserat uttalande om antisemitism.

Sedan 2016 har anklagelser duggat tätt mot Labour för flathet mot antisemitism. I februari hoppade nio parlamentariker av och uppgav detta, liksom hanteringen av brexit, som skäl. En vecka senare fångades Chris Williamson på film när han sade att hans parti varit "för ursäktande" om antisemitism. För det uttalandet blev han avstängd.

Beslutet att nu återinsätta Williamson väcker debatten till liv på nytt. 90 Labourparlamentariker, inklusive vice-partiledare Tom Watson, har skrivit under ett uttalande som kritiserar partiets beslut.

Anklagelserna om antisemitism har varit ett sänke för det brittiska oppositionspartiet som inte har lyckats exploatera regerande Torypartiets interna trassel i och med brexit.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons