Annons

Treåring skadad av krossat glas på lekplats

En treåring har skadat sig på en krossad flaska i en lekplats i Malmö. Arkivbild.
En treåring har skadat sig på en krossad flaska i en lekplats i Malmö. Arkivbild. Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT

Krossat glas har under året hittats på flera lekplatser runt om i Malmö. Nu har en treårig flicka skadat sig efter att ha trampat på en krossad flaska som ska ha varit gömd i sanden, skriver Sydsvenskan.

Under strecket
TT
Publicerad

Det har varit omkring femton tillbud med glaskross på lekplatser i Malmö sedan årsskiftet. Vid varje tillfälle krossat glas upptäcks måste sanden silas eller helt bytas ut och detta ska ha kostat staden hundratusentals kronor. Ingen person ska förrän nu ha skadat sig. Polisen har ingen misstänkt, men utesluter inte att det är samma person bakom händelserna.

– Vi vet att vi haft någon eller några som ägnat sig åt det här senaste halvåret, som systematiskt försökt skada barn på det här sättet. Känner man sig nöjd och stolt nu när man lyckats skada en treårig flicka?, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö, till tidningen.

Den som anmält händelsen ska ha framfört att någon aktivt placerat den krossade flaskan i sanden. Skadan skedde i fredags på en djurlekplats i staden som, enligt tidningen, är extra populär på grund av att tv-programmet Sommarlov spelas in intill.

Händelsen rubriceras av polisen som vållande till kroppsskada, men ingen förundersökning har inletts.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons