Annons

C och L röstar inte för regeringens budget

Centerpartiet och Liberalerna kommer inte att rösta på regeringens övergångsbudget. Därmed ser det ut som om Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag vinner.

Under strecket
Publicerad

Emil Källström (C).

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 2

Mats Persson (L).

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 2

Emil Källström (C).

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Efter reklamen visas:
Vad innebär egentligen en övergångsbudget?

Liberalerna kommer inte att rösta på regeringens övergångsbudget på onsdag. Även Centerpartiet kommer att lägga ner sina röster. Det framkom efter att finansutskottet snabbt träffats på måndagsmorgonen.

– Det jag har gjort i dag är att yrka bifall till Centerpartiet budgetmotion, säger Centerpartiet ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström.

– Vi i Liberalerna kommer att rösta på vår egen budget, vi tycker den är bäst för Sverige. Sedan följer vi praxis och lägger ner våra röster, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson.

Emil Källström (C).
Emil Källström (C). Foto: Claudio Bresciani/TT

Det innebär att Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag ser ut att vinna mot regeringens, med stöd av Sverigedemokraterna.

– Det är klart att skulle något hända i regeringsfrågan så kan det ändra vårt agerande, men som det ser ut just nu kommer vi att rösta på vår egen budget och sedan lägga ned våra röster i den avslutande omröstningen, säger Persson.

Annons
Annons

Mats Persson (L).

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Mats Persson (L).
Mats Persson (L). Foto: Claudio Bresciani/TT

SD står fast vid det besked de gav förra veckan, att de kommer att stödja Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Beskedet nu är det samma som tidigare. Som landet ligger nu bör den gemensamma M-KD-reservationen vinna, om ingen då kommer med ett nytt ställningstagande, säger Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt.

– Ingen har meddelat någon ändrat uppfattning i finansutskottet, utan det är fortsatt beredning här inne, och det justeras så småningom, säger Kristdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Jakob Forssmed.

– Jag utgår från att Centerpartiet och Liberalerna inte vill ha en moderat budget. Ett parti som allt mer efterliknar Sverigedemokraterna borde inte få ta makten genom den ekonomiska politiken bakvägen, säger Vänsterpartiet ekonomisk-politiske talesperson Ulla Andersson.

Efter reklamen visas:
Mellan raderna REGERINGSFÖRHANDLINGAR PÅGÅR
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons