X
Annons
X

L: ”Säger nej till M+KD-regering”

Liberalerna står fast vid sitt nej till en M+KD-regering.

– Jag kan inte se att något har förändrats, säger partiledaren Jan Björklund till TT.

Av TT
Läs mer om Kampen om regeringsmakten
undefined
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Han är kritisk till att Moderaterna stoppade Annie Lööfs försök att sondera möjligheterna för en Alliansregering med stöd av MP.

– Jag är besviken på att Moderaterna har stoppat fortsatta samtal mellan Alliansen och Miljöpartiet och att de i stället vill ta risken att bli helt beroende av Sverigedemokraterna, säger han.

– I valet mellan MP och SD så gör ju vi liberaler motsatt prioritering, hellre MP än SD, säger Björklund.

Annons
X

En enig partistyrelse och riksdagsgrupp har beslutat att säga nej till en M-regering, med eller utan KD. Frågan kommer att tas upp igen av partistyrelsen och riksdagsgruppen, men det betraktar Björklund som en ren formalitet. Skulle beslutet ändras, så måste partirådet kallas in för ett avgörande.

Liberalernas nej till en M-regering kan dock komma att ändras.

– Vi har ju sagt att om alla andra rimliga alternativ, till exempel Alliansen och MP, är prövade i botten och inte fungerar, då utesluter inte vi att Sverige till sist får en sån här högerregering, men de här alternativen har inte tillåtits att prövas på grund av Moderaternas blockering, säger Jan Björklund.

Det är inte självklart att en Alliansregering måste ledas av Ulf Kristersson, anser han.

– Kristersson är en statsministerkandidat, men man kan inte utesluta att också Annie Lööf kan vara det. Det är viktigare att få en Alliansregering än vem som exakt är statsminister.

– Om Moderaterna bara vill ha en Alliansregering under förutsättning att det är en moderat statsminister, annars vill man inte ha det, så är det en märklig inställning, säger Jan Björklund.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X