Annons

Lag Edin tog åttonde raka i EM

Niklas Edin under curling-EM i Helsingborg. Arkivbild.
Niklas Edin under curling-EM i Helsingborg. Arkivbild. Foto: Anders Bjurö/TT

Lag Edin fortsätter att gå rent i curling-EM i Helsingborg.

De svenska herrarna slog Tyskland med 10–5 och tog sin åttonde seger på lika många matcher.

Även lag Anna Hasselborg är klart för semifinal efter två raka segrar på onsdagen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin, som redan var klart för slutspel, ledde med 6–4 efter sex omgångar mot Tyskland och hade 7–5 inför den tionde. Där gjorde Sverige 3–0 och vann komfortabelt.

– Det blev en ganska jämn match resultatmässigt. Vi spelade ut dem hela matchen tycker jag och det kändes som att vi borde ha lett med 4–1 eller 5–1 efter halva matchen. Lite konstig match, men skönt att vinna, säger Niklas Edin till svenska curlingförbundet.

Samtidigt som Sverige var ute på banan kom beskedet att lag Edin finns med bland de nominerade till Jerringpriset, som delas ut på Idrottsgalan i januari.

Något som förvånade Niklas Edin.

– Jag hade ingen aning. Det var längesedan vi var nominerade till något, så det är väldigt kul. Och väldigt otippat också måste jag säga. Curling är inte jättehett i Sverige när det inte är OS-säsong och så där, men jättekul att vi är nominerade.

För lag Edin återstår nu en match i EM, Skottland på torsdag, innan det är dags för semifinal samma dag.

Även de svenska curlingdamerna är klara för semifinal efter en 8–4-seger över Tjeckien. Vinsten blev lag Anna Hasselborgs sjätte i grundspelet.

Svenskorna tog två poäng i första omgången, Tjeckien kvitterade i den tredje. Men sedan drog lag Hasselborg iväg till 5–1 efter fem omgångar. Efter tre svenska poäng i den åttonde omgången gav tjeckiskorna upp.

Även mot Norge blev det svensk seger, 9–6.

Sverige, Tyskland och Ryssland har alla sju segrar och en förlust och är slutspelsklara, precis som Skottland som har sex segrar och två förluster.

Lag Anna Hasselborg avslutar gruppspelet med match mot Ryssland på torsdag, innan semifinalerna spelas på fredag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons