Annons

Två personer skottskadade i Malmö

Polisen undersöker platsen vid Möllevångstorget i Malmö.
Polisen undersöker platsen vid Möllevångstorget i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till en restaurang på Möllevångstorget i Malmö vid klockan 21. Strax innan det hördes en kraftig detonation över stora delar av centrala Malmö.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Poliser vid Möllevångstorget i Malmö efter skottlossningen.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 1

Polis och ambulans larmades till en restaurang på Möllevångstorget med anledning av en misstänkt skottlossning.

– Inne på restaurangen påträffas en person med misstänkta skottskador, säger Katarina Rusin vid polisen region Syd.

Enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan ska skott ha avlossats in genom fönstren på en pizzeria. Den skottskadade person som fördes med ambulans till sjukhus ska ha fått första hjälpen av polis inne på pizzerian innan ambulanspersonal anlände till platsen.

Kort därefter får polisen veta att ytterligare en person med misstänkta skottskador har kommit till akutmottagningen i privat bil.

Polispersonal finns även på plats på sjukhuset. Akutmottagningen är avspärrad för att säkra arbetsmiljön för vårdpersonalen.

Hur länge avspärrningarna pågår och hur omfattande de blir kan polisen inte svara på i nuläget.

– Vi jobbar proaktivt för att se till att det är ordning på akutmottagningen och för att personalen kan koncentrera sig på att vårda de skadade, säger Rusin.

I nuläget kan polisen inte gå in på de skottskadades identiteter.

Annons
Annons

Poliser vid Möllevångstorget i Malmö efter skottlossningen.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 1

Polisen samlar in vittnen och konstaterar att det är väldigt mycket människor ute under helgen. Därför samlar polisen vittnesuppgifter på platsen.

Poliser vid Möllevångstorget i Malmö efter skottlossningen.
Poliser vid Möllevångstorget i Malmö efter skottlossningen. Foto: Johan Nilsson/TT

Strax innan skottlossningslarmet fick polisen också larm om en hög smäll som har hörts i bostadsområdet kring Hästhagen i Malmö.

– Det har hört över stora delar av staden. Vi har ett stort antal resurser som skickas till platsen som kunde anträffa ett fordon på Edward Lindahlsgatan. Fordonet har omfattande skador och smällen kan eventuellt härledas till fordonet och en detonation på platsen, säger Katarina Rusin vid polisen region Syd.

Senare meddelade polisen att två fordon har skadats samt en port till en trappuppgång. Inga personer ska ha skadats i samband med detonationen.

Polisen utreder fallet som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen gärningsperson frihetsberövad för närvarande, skriver polisen i ett pressmeddelande.

När SvD ringer är polisens tekniker och Nationella bombskyddet på väg till bilen för att undersöka platsen och fordonet. Polisen samlar också in vittnesuppgifter.

– Vi fick väldigt många samtal om att man har hört smällen. Vi är på plats för att fånga upp eventuella vittnesmål från personer som kan ha sett något av en eventuellt gärningsperson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons