Annons

Läsare: ”Nog är det väl på Skeppsholmen?”

Här kommer en ny ledtråd till veckans Stockholmsgåta. Var i huvudstaden är bilderna tagna? I slutet av veckan kommer ni att få en spännande historia om platsen – en läsare har en berättelse från början av 1900-talet om byggnaden.

Uppdaterad
Publicerad
Foto: Johan Lindberg

Som vanligt handlar det om att snabbast lista ut var bilden är tagen. Jag hoppas att ni känner er inspirerade att försöka klura ut detta! Den som är först med rätt lösning får min senaste bok Stockholm då och nu.

Ni får förstås i vanlig ordning fler ledtrådar fram till att lösningen avslöjas senare i veckan – då kommer ni också att få en intressant historia om platsen. Mejla gärna en gissning till mittstockholm@svd.se.

Så här såg ju första bilden ut:

Annons
Foto: Johan Lindberg

Och här bild nr 2:

Foto: Johan Lindberg

Här några av gissningarna hittills:

Kent: ”Detta sker på volley, men har en viss känsla det är från Skeppsholmen och att denna fotogåta är från Östra boställshuset och Västra boställshuset.”

Johanna: ”Jag har en känsla av att det är Drakenbergsparken. Det enda ställe på Söder som jag klarar av. Det känns äkta på något sätt så jag hoppas att det är platsen du har valt den här veckan. Tack för kluriga gåtor.”

Elisabet: ”Kastellholmen med paradisskulpturen.”

Bernhard: ”Jag tror att du är på Kungsholmen den här veckan. Jag har för mig att jag har sett ett sånt här hus på Hantverkargatan.”

Stina: ”Vasaparken”

Lennart: ”Jag tror att du har besökt Kista och att platsen ligger nära centrum”

Annons
Annons
Annons
Foto: Johan Lindberg Bild 1 av 3
Foto: Johan Lindberg Bild 2 av 3
Foto: Johan Lindberg Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons