Läskigt spela mot en alien i ”Ensamma i rymden”

Syskonen Keaton och Gladys är ensamma på ett jättestort rymdskepp långt bort från jorden i nya filmen ”Ensamma i rymden”.
Syskonen Keaton och Gladys är ensamma på ett jättestort rymdskepp långt bort från jorden i nya filmen ”Ensamma i rymden”. Foto: Emil Nyström

Hur är det att spela in film ihop med en skrovlig rymdvarelse? Det vet Dante och Ella från nya filmen ”Ensamma i rymden”. 

Under strecket
Publicerad

Dante och Ella är nästan de enda skådespelarna i ”Ensamma i rymden”. ”Det var kul för då lärde vi känna varandra bra”, säger Ella.

Foto: Emma-Sofia OlssonBild 1 av 1

Dante och Ella är nästan de enda skådespelarna i ”Ensamma i rymden”. ”Det var kul för då lärde vi känna varandra bra”, säger Ella.

Foto: Emma-Sofia OlssonBild 1 av 1

Jorden är trasig och därför är Keaton, sex år, och ­Gladys, tolv år, på väg till planeten Vial. De bor på ett stort rymdskepp, som egentligen skulle ha tagit med sig många männis­kor från jorden. 

Men så blev det inte och i stället är syskonen helt ensamma i rymden. I alla fall tills rymdvarelsen Vojajer dyker upp.

Nya filmen ”Ensamma i rymden” är ett rymdäventyr med två ­modiga syskon i centrum. Skådespelarna Dante och Ella spelade in filmen för ungefär ett år sedan. 

Vad var roligast under inspelningarna?

– Första dagen när vi fick se hela skeppet. När jag såg Keatons lilla koja och Vojajers mask. Man ­kunde nästan se framför sig att man bodde där, säger Dante. 

Ella och Dante har spelat en hel del teater tidigare. Ella har bland annat varit med i julkalendern ”Barna Hedenhös uppfinner julen”, och Dante har gjort flera mindre roller. Men ingen av dem har spelat mot en rymdvarelse ­tidigare. 

Dante och Ella är nästan de enda skådespelarna i ”Ensamma i rymden”. ”Det var kul för då lärde vi känna varandra bra”, säger Ella.
Dante och Ella är nästan de enda skådespelarna i ”Ensamma i rymden”. ”Det var kul för då lärde vi känna varandra bra”, säger Ella. Foto: Emma-Sofia Olsson

– Det var nästan det svåraste. I början var det lite läskigt. Jag tänkte ”Åh nej, tänk om det är en riktig alien”. I pauserna var jag tvungen att kolla under masken, säger Dante.

– Vi hade ingen ögonkontakt när skådespelaren hade masken på, och han hörde nästan ingenting under masken, fortsätter Ella.

Hur skulle du beskriva Gladys? 

– Gladys är väldigt ansvarsfull. Hon tar hand om Keaton fast hon bara är tolv år. Hon är ny­fiken på nya grejer, och så blir hon lätt uttråkad, säger Ella.

Ella säger att hon både känner igen sig och inte i Gladys. Ella är mer lättskrämd än Gladys. Åtminstone hade hon varit det om hon var ensam i rymden på riktigt.

– Jag är jätterädd för rymden, den är för stor för min hjärna. Om Vojajer plötsligt hade dykt upp hade jag svimmat av rädsla. Jag hade sprungit för livet, säger hon.

Dante beskriver Keaton som en snäll kille som aldrig ger upp, men som är rädd för rymdvarelser.

– Jag kan känna igen mig i att om man vill något, så går man verkligen in för det. 

Ella har en lillebror och Dante en storasyster, så att spela syskon var inte så svårt.

– Vi bråkar också ibland, då är det inte så svårt att spela osams, säger ­Dante.

Vem tror ni kommer gilla filmen?

– Jag tror framför allt att de i Dantes ålder kommer att gilla den. De som är yngre kanske kommer tycka att den är läskig, säger Ella.

Filmen ”Ensamma i rymden” har premiär på bio fredagen den 21 september. 

Annons
Annons
Annons
Annons