Annons

"LasseMaja" blir tv-serie

Ellen Sarri Littorin, Anders Jansson och Elis Nyström spelar huvudrollerna i den nya tv-serien "LasseMajas detektivbyrå".
Ellen Sarri Littorin, Anders Jansson och Elis Nyström spelar huvudrollerna i den nya tv-serien "LasseMajas detektivbyrå". Foto: Oscar Lovnér/C More/TV4
Under strecket
TT
Publicerad

De populära böckerna om de unga detektiverna Lasse och Maja blir till en tv-serie i sex delar. Den nya serien, med Elis Nyström, Ellen Sarri Littorin och Anders Jansson i huvudrollerna, är baserad på "LasseMaja"-böcker som hittills inte har filmatiserats.

Inspelningen av tv-serieversionen av "LasseMajas detektivbyrå" pågår i Luleå och Boden under sommaren, och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Då berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

"LasseMaja"-böckerna är skapade av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Den första boken kom ut 2002, och har följts upp av ytterligare ett 30-tal titlar. Böckerna har också legat till grund för ett flertal filmer, teaterpjäser, en julkalender och en serietidning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons