Annons

Lättad Kindberg ska titta på fotboll

Den tretton dagar långa rättegången mot ÖFK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg och två andra män som misstänks för ekonomisk brottslighet är över.

Efter rättegångens slut berättade en lättad Kindberg att han nu ska göra ingenting och bara titta på fotboll.

Under strecket
Beatrice Nordensson / TT
Publicerad

Rättegången är över och nu ska Daniel Kindberg titta på fotbollsträningar. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TTBild 1 av 1

Rättegången är över och nu ska Daniel Kindberg titta på fotbollsträningar. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TTBild 1 av 1
Rättegången är över och nu ska Daniel Kindberg titta på fotbollsträningar. Arkivbild.
Rättegången är över och nu ska Daniel Kindberg titta på fotbollsträningar. Arkivbild. Foto: Mats Andersson/TT

Daniel Kindberg fick sista ordet när rättegången avslutades i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Dom meddelas den 5 november. På väg ut från rättssalen stannade han, sin vana trogen, för att svara på frågor från de många journalister som följt rättegången på plats.

Han fick förstås den obligatoriska frågan om hur det känns nu.

– Jag tycker att det är ganska skönt. Jag är väldigt, väldigt lättad och jag ser väldigt mycket fram emot den 5 november som är en dag före min födelsedag och jag tror att det blir en glädjefull födelsedag, sade Daniel Kindberg.

Redan inne i rättssalen hade han berättat att han inte var helt nöjd med medias bevakning av honom och den misstänkta ekonomiska brottsligheten. Framför allt är han upprörd över att de negativa skriverierna påverkat "hans nära och kära".

– Man måste också ta i beaktande att om du är en av de mest firade fotbollspersonligheterna i landet så är det klart att fallet blir väldigt högt. Det är på samma sätt för dina nära och kära och barn som är glada och stolta i det och den bilden så är det klart att det drabbar dem väldigt hårt. Den rapportering som har förevarit har ju varit allt annat än objektiv och opartisk.

Annons
Annons

Det har gått drygt 500 dagar sedan ÖFK:s tidigare ordförande greps av polis misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Och nu är det ytterligare fem veckor kvar tills tingsrätten meddelar sin dom. Men Daniel Kindberg sade att han inte är otålig.

– Ja, va fan, har man väntat 550 dagar på någonting kan du vänta fem veckor. Det är jobbigt naturligtvis men jag vill inte sätta mig i någon form av offerroll. Det är jobbigt för dem som är runtomkring. Själv så är det ju som det är.

Daniel Kindberg har avgått som ordförande för Östersunds FK och när brottsmisstankarna uppstod sade han även upp sig från sitt jobb som vd på det kommunala bostadsbolaget Östesundshem.

TT: Så vad gör du nuförtiden? Jobbar du eller?

– Nej, det gör jag inte. Jag gör i stort sett ingenting annat än att intressera mig för mina nära och kära, framför allt mina barn. Och sedan är jag och tittar på fotbollsträningar och fotbollsmatcher nu när det är säsong.

Rättad: I en tidigare version av denna artikel fanns ett fel om hur Daniel Kindbergs anställning på Östersundshem avslutades.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons