Annons

Laurell Nash vill ta revansch

OS i London 2012 slutade med en femteplats. En mycket besviken Anna Laurell Nash lade av med boxningen – men ändrade sig och gjorde sin fjärde comeback. Nu är hon på plats i Rio för att ta en mycket efterlängtad OS-medalj.

Under strecket
TT
Publicerad

Svenska boxaren Anna Laurell Nash är på plats för OS i Rio.

Foto: Marko Säävälä/TTBild 1 av 1

Svenska boxaren Anna Laurell Nash är på plats för OS i Rio.

Foto: Marko Säävälä/TTBild 1 av 1
Svenska boxaren Anna Laurell Nash är på plats för OS i Rio.
Svenska boxaren Anna Laurell Nash är på plats för OS i Rio. Foto: Marko Säävälä/TT

Hon har kommit tillbaka tre gånger efter sjukdom. Gjort ett OS, när damerna tilläts delta i sporten för första gången i London. Lagt av med boxningen efter bedrövelsen med femteplatsen. Blivit folkkär efter deltagandet i SVT:s Mästarnas mästare.

2014 höjdes åldersgränsen damboxarna i OS från 34 år till 40 år – och Laurell Nash åkte på bröllopsresa till just Rio de Janeiro där hon tänkte om. Och bestämde sig för att satsa ytterligare en gång.

– Det var otroligt tufft i början att komma tillbaka och hitta formen. Men nu känns det helt rätt, säger hon och ler.

Blicken är glad, förväntansfull och glädjen syns i ögonen.

– Målet är ju självklart att jag vill ha en medalj med mig hem. Och jag vill prestera mitt absolut bästa, det känner jag att jag inte gjorde i London.

Annons
Annons

TT: Hur stor är chansen att du blir topp tre?

– Den är ganska stor. Vi är tolv stycken som är här, de tolv bästa. Hade jag inte varit en medaljkandidat hade jag inte ens kvalat.

Hon försöker förklara vad som hände, vad som störde. Kanske var det allt det andra som kommer med ett OS, att träffa de andra svenskarna i truppen och vara en del av gemenskapen.

– Det var så himla kul, man känner de andra genom att ha följt deras idrottskarriärer och vet att OS är det största. Nu är vi här tillsammans, liksom. Så nu skärmar jag av mig lite under de sista dagarna.

Nu är hon mer förberedd och säger sig vara lugnare med allt annat kring OS.

På söndagen inleds tävlandet och hon möter brittiskan Savannah Marshall.

– Det blev en tuff lottning, men jag är väl förberedd. Det kommer att bli en taktisk match, jag måste köra hundra procent. Jag ska hålla mitt försvar tätt och har ett högt tempo och följer upp mina attacker.

De har båda blivit världsmästare och de har mötts två gånger tidigare – och det har blivit förlust båda gångerna för Laurell Nash.

– Det gör bara att jag har mer revanschlust, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons