Annons

Janerik Larsson:Leif GW har talat

Leif GW har talat
Leif GW har talat Foto: Erik Simander
Under strecket
Publicerad

Leif GW Persson är att döma av kvällstidningarnas frekventa rapportering om hans åsikter landets verklige sanningssägare.

I dag i Expressen:

Nu är valet över och utfallet blev det förväntade. Två jämnstora block som vägrar prata med varandra och ett parti i opposition mot båda dessa som dessutom omfattar närmare 18 procent av landets väljare. Den enda politiska enighet som för tillfället råder är att inget av de båda blocken vill ha med Sverigedemokraterna att göra vilket förvånar mig av två skäl. 

Dels med tanke på den snabbhet med vilken man anpassade sig till såväl SD:s flyktingpolitik som goda delar av deras kriminalpolitik under det år som föregick valet. Dels vilka som faktiskt röstade på SD. Nio av tio torde vara gamla sossar och borgare och att beskriva dem och därmed var sjätte av landets medborgare som både politiskt brunfärgad och mindre vetande är naturligtvis inte sant. Däremot är det kanske lättare att göra det än att på allvar fundera över orsakerna till deras djupa missnöje med det som till ganska nyligen var deras politiska övertygelse.

Företrädare för de både blocken beskriver läget som ”låst”. Ett annat sätt att göra det vore naturligtvis att se det som det logiska resultatet av deras eget agerande och kanske till och med dra slutsatsen att det därmed är hög tid att bete sig som vuxna och tänkande människor.

När Leif GW talat bör väl den politiska problematik alla medier hela tiden rapporterar om vara snabblöst?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons