Annons

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.

Under strecket
Publicerad

Med hjälp av Peter LeMarc.

Efter ett intensivt år med många spelningar i bagaget var David Urwitz väldigt nöjd med tillvaron. Han såg fram emot en lugn vår där han äntligen skulle få slappna av.

– Jag hade kommit över en tröskel där jag spelade jättemycket och det kändes ganska okej att bara åka omkring och spela på det material jag hade, berättar David Urwitz när TT Spektra träffar honom på hemmaplan i Göteborg.

– Jag tänkte att jag kunde spela in två-tre låtar och sedan göra en samlingsskiva. Jag hade ändå gjort fem skivor och det kunde kännas lite lagom. Kanske lite slött tänkt, men det kan man tillåta sig att vara. Jag såg framför mig att bara ta det jättelugnt i ett år eller två.

Så blev det inte.

När de nya låtarna var färdigskrivna bokade David Urwitz in sig i Andreas Dahlbäcks studio i Stockholm. Samtidigt passade han på att ringa sin gamle vän Peter LeMarc, som spelade munspel på en av hans tidigare skivor, för att se om han inte ville göra det igen. Och LeMarc nappade direkt.

Han lyssnade på låtarna och kom fram till att han dessutom ville producera dem.

Efter ett par intensiva dagar i studion var ytterligare tre låtar klara. Halva skivan var färdig och David Urwitz fick i uppdrag att skriva lika många låtar till.

Resultatet heter ”En gång i världen” och kommer ut i dagarna. En skiva där David Urwitz letat sig fram till ett nytt sound.

– Jag har pratat länge om att jag borde göra en sådan här skiva och äntligen blev det så. Den är hejdlöst mycket mer avskalad än det jag gjort tidigare. Vi har plockat bort precis allt utom kärnan i låtarna. Vi ville att det skulle låta som det lät när jag spelade låtarna hemma första gången. Man får passa sig så att man inte skymmer låtarna genom att lägga på för mycket. Det är annars en sjukdom som finns i dag.

Göteborg TT Spektra

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons