Annons

Leovegas köper italienskt spelbolag

Mobilspelbolaget Leovegas köper den italienska speloperatören winga.it för en kontant köpeskilling om 6,1 miljoner euro.

Under strecket
Direkt
Publicerad

Leovegas förvärvar 100 procent av bolaget, som 2016 hade intäkter om 8,0 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.

”Förvärvet av winga.it möjliggör en snabb expansion i Italien tack vare att vi förvärvar ett bolag med lokal kännedom och en etablerad position”, säger Gustaf Hagman, vd för Leovegas, i en kommentar.

Hälften av Wingas intäkter genereras från Live Casino, både från studiomiljö och från bolagets produkt som livesänds via det italienska tv-nätet och Sky TV.

I dag visar Winga ett negativt resultat och Leovegas har identifierat ett antal faktorer som kommer att ta bolaget till ett positivt resultat, skriver Leovegas.

Säljare av Winga är PAF, Ålands Penningautomatförening.

Köpeskillingen kommer att betalas i två delar och tillträde beräknas ske 1 mars 2017. Transaktionen har vissa förbehåll för sedvanliga villkor och godkännande av italienska myndigheter.

Den italienska affären är Leovegas första företagsförvärv hittills. Under det senaste året har Leovegas utvärderat ett tiotal förvärvsmöjligheteroch har med en kassaposition på mer än 55 miljoner euro resurser att göra fler strategiska förvärv framöver, skriver Leovegas i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons