Annons

Likfynd i lastbil – misstänkt mord

Polisen har inlett förundersökning om mord sedan en man påträffats död i ett fordon på en mindre skogsväg norr om Filipstad i Värmland.

Under strecket
TT
Publicerad

Enligt uppgifter till Aftonbladet är huvudet avskilt från kroppen, något som polisen inte svarar på frågor om.

– Det är inte troligt att vi kommer att kommentera sådana detaljer under dagen, men det är omständigheter på platsen som gör att vi inleder en förundersökning om mord, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

TT: Och då syftar du på omständigheter kring just kroppen?

– Ja. Kroppen och det faktum att en död person påträffas i en bil.

Det var några anställda på ett skogsföretag som gjorde fyndet på morgonen. Fordonet där den döde hittades är enligt polisen en svenskregistrerad lätt lastbil. En privatperson står som ägare till bilen, som inte är anmäld stulen.

Larmet om fyndet kom vid niotiden och ett tiotal poliser arbetar under dagen i området, där en större avspärrning gjorts.

– Man tar till avspärrningen ordentligt, och den innefattar även tillfartsleder. Vi har tekniker på plats, krimpersonal, hundförare och vanlig polispatrull, säger Tommy Lindh.

Den tekniska undersökningen väntas fortsätta även in på tisdagen. Kroppen omhändertas dock för obduktion innan dess.

Likfyndet är det andra på kort tid i området. I fredags hittades en starkt förruttnad kropp, som kopplas ihop med ett försvinnande men där polisen ändå upprättat förundersökning om mord.

– Det är den geografiska närheten mellan de här två kropparna som är enda gemensamma nämnaren. Annars finns det ingenting, säger Tommy Lindh.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons