Annons

Linköping tappade allt: "Måste bli bättre"

7.58 minuter före slutsignalen ökade Linköping på till 3–1 mot Färjestad.

Men inte ens det räckte till seger för jumbon.

Hemmalaget fick stryk med 3–4 efter förlängning – sjätte förlusten på de sju senaste omgångarna.

Under strecket
Joakim Löwing / TT
Publicerad

Broc Littles Linköping tappade 3–1 till 3–4 efter förlängning mot Färjestad. Arkivbild

Foto: Stefan Jerrevång/TT Bild 1 av 1

Broc Littles Linköping tappade 3–1 till 3–4 efter förlängning mot Färjestad. Arkivbild

Foto: Stefan Jerrevång/TT Bild 1 av 1
Broc Littles Linköping tappade 3–1 till 3–4 efter förlängning mot Färjestad. Arkivbild
Broc Littles Linköping tappade 3–1 till 3–4 efter förlängning mot Färjestad. Arkivbild Foto: Stefan Jerrevång/TT

12.02 minuter in på den sista perioden tryckte Jaakko Rissanen in 3–1 efter en retur – och de flesta fansen vågade nog börja tro på att Linköping skulle ta full pott för blott tredje gången i höst.

Men inom loppet av två minuter och åtta sekunder kvitterade Färjestad genom Carl Jakobsson och Victor Ejdsell.

Att både Broc Little och Adam Helewka prickade ramen på slutet och Little även hade ett jätteläge i förlängningen spelade ingen roll. Markus Svensson storspelade när det behövdes som mest och hade dessutom tur med stolparna.

Efter en markeringsmiss i spel tre mot tre blev Per Åslund helt fri – och överlistade Jonas Gustavsson i kassen. Sen vändning från 1–3 till 4–3 och bonuspoäng för Karlstadgänget, som vunnit fem av de sex senaste matcherna.

– Det är inte första gången vi lyckas vända på det här sättet. Är en enorm styrka att vi aldrig ger upp och att vi har tillräckligt med spets för att klara av något sådant, säger tränaren Johan Pennerborn.

Broc Little var av förklarliga skäl inte lika munter. Ännu en gång hittade stjärnforwardens LHC ett sätt att få stryk. Något jumbon gjort i sex av sju omgångar på sistone.

Annons
Annons

– Givetvis är det enormt frustrerande och tråkigt. Vi måste bli bättre på att hålla en ledning, säger den 31-årige amerikanske forwarden.

Precis som hemma mot Örebro förra veckan tappade östgötarna en tvåmålsledning – på grund av fler baklängesmål tätt inpå varandra.

– Det har hänt förut och då är det lätt att man börjar att tveka igen. Delvis beror det helt klart på mentala faktorer. Vi hade behövt spela lite enklare de närmsta minuterna efter vårt mål, i stället reducerade de i bytet direkt efter och är snabbt tillbaka i matchen igen, säger Little.

Hans nykomponerade kedja med Jaakko Rissanen som center och Andrew Gordon på andra kanten visade sig ändå vara en hit – och producerade samtliga tre hemmamål. Två av Rissanen och ett av Gordon. Little levererade tre assists.

– Jag har gjort för få poäng i höst, så det är klart att det var viktigt för självförtroendet och kul att det fungerade så bra för vår kedja. Men det spelar liksom ingen roll när vi ändå förlorar.

För att försöka vända på den negativa trenden har Linköping värvat två nya spelare. Kanadensiske centern Adam Helewka har redan debuterat – och nästa vecka gör amerikanske backen Sam Lofquist detsamma.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit de fyra senaste matcherna, men måste bli effektivare och att kunna stänga matcher. Även om vi ligger sist är jag inte orolig, däremot är det viktigt att vi inser allvaret, säger Broc Little.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons