Annons

Arbetskamrat vittnar i Holmrättegång

En av Lisa Holms arbetskamrater på kaféet på Kinnekulle kommer att förhöras som nytt vittne i Göta hovrätt. När rättegången fortsatte ställdes också kompletterande frågor till den morddömde 35-åringen.

Under strecket
TT
Publicerad

Hovrättens rättegång om mordet på 17-åriga Lisa Holm i juni består till stor del av att juristerna lyssnar på inspelningar av förhör som hölls under förhandlingarna i Skaraborgs tingsrätt. Den rättegången slutade med att 35-årige Nerijus Bilevicius, mot sitt nekande, dömdes till livstids fängelse för mord.

Under tredje dagen i Göta hovrätt spelades förhör med Bilevicius upp. Efter det ställdes några kompletterande frågor till 35-åringen, både av hans advokat Inger Rönnbäck och av vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Samtidigt har åklagaren önskat att få höra ett nytt vittne. Det är en annan flicka som arbetade på kaféet, men slutade något tidigare än Lisa Holm på morddagen i juni. Hon hade sin moped bredvid Lisa Holms och åkte hem strax efter klockan 18.

Åklagaren vill höra flickan för att visa att uppgifter om en bil, som angivits av ett av försvarets nya vittnen, inte är relevanta. Hovrätten har sagt ja till förhöret, uppger P4 Skaraborg.

Rättegången fortsätter på tisdagen med fler uppspelningar av förhör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons