Annons

Lisa Holms familj: Kan inte förstå att hon är borta

Föräldrarna till Lisa Holm berättar i en intervju i SLA om sorgen.
Föräldrarna till Lisa Holm berättar i en intervju i SLA om sorgen. Foto: TT

Föräldrarna till 17-åriga Lisa Holm berättar nu i en intervju med Skaraborgs Allehanda om sorgen – men också om tacksamheten för de som stöttade och hjälpte till i sökandet.

– Vi kan inte förstå att hon är borta. Vi hoppades in i det sista att hon skulle hittas vid liv.

Under strecket
Publicerad

– Även om Lisa var vår känner vi att hennes död inte bara är vår sorg eller hennes släktingars, utan också en sorg för alla vänner, alla i samhället, i Skövde, i Sverige – alla kan identifiera sig med det som hänt.

Så säger Lisa Holms föräldrar när de intervjuas av Skaraborgs Allehanda.

De hoppades in i det sista på att Lisa skulle hittas vid liv.

– Hoppet var verkligen det sista som övergav oss. Vi kan inte förstå, det känns så totalt meningslöst.

Föräldrarna säger att intervjun i Skaraborgs Allehanda är den enda de kommer att medverka i och önskar att medierna lämnar dem i fred. Men de vill genom intervjun tacka för det engagemang som människor visat. Ett särskilt tack går till Missing Peoples insats, samt till polisen.

– De har stöttat oss och varit mycket medmänskliga.

Familjen vill också berätta om begravningen. Den blir den 7 juli i Säters kyrka och familjen vill inte stänga någon ute. Kyrkan är inte stor, men ska ordna med högtalare utomhus för att alla ska kunna följa begravningen.

Föräldrarna kommer att grunda en fond eller stiftelse i sin dotters namn för att stödja något i Lisas intresse, kanske just Missing People.

I intervjun berättar Lisas föräldrar om sin dotter, om hennes liv och hennes drömmar.

– Hon var glad och positiv, empatisk och väldigt mån om alla, oss och vännerna, ville att man skulle tala väl om människor, säger de till Skaraborgs Allehanda.

Hon älskade att resa, hon satsade på skolan och drömde om att kombinera äventyr och utbildning. Hon hade en världskarta på rummet där hon satte nålar för de platser hon besökte. Hon ville flytta till Australien och läsa till arkitekt.

Föräldrarna är också öppna om sin sorg: om hur det är det värsta som kan hända, om alla frågor som cirkulerar: tänk om, och varför.

– Det är konstigt, men mitt i sorgen kan vi emellanåt stänga av vissa sinnen. Det är som om de skärmas av för att vi ska kunna gå vidare och leva för varandra i familjen. Och för Lisa.

Den pågående rättsprocessen känns tung att hantera, liksom den kommande rättegången som de befarar att kommer att riva upp alla sår igen.

Mitt i sin djupa sorg har föräldrarna en hälsning till andra föräldrar.

– Krama era barn ofta och mycket.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons