Annons

Livstid för mord och överfall i bostäder

Livstids fängelse blir straffet för en 34-åring som mördade en man och svårt knivskar en annan man när han tagit sig in i deras lägenheter för att stjäla. Arkivbild.
Livstids fängelse blir straffet för en 34-åring som mördade en man och svårt knivskar en annan man när han tagit sig in i deras lägenheter för att stjäla. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT
TT
Publicerad

Hovrätten fastställer straffet livstids fängelse för en 34-årig man som mördat en man och svårt knivskurit en annan man vid två olika händelser i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Brottsoffren överfölls i sina lägenheter nattetid. Ingen av dem kände 34-åringen, som enligt åklagaren tog sig in i lägenheterna för att stjäla.

Mordet skedde i mars förra året. Det andra överfallet hade hänt några månader tidigare. Polisen började ganska snart arbeta enligt teorin att det var samma gärningsman.

Annons

34-åringen hade vid tiden för brotten ett omfattande narkotikamissbruk. Han har hävdat att han inte minns händelserna. Även Göteborgs tingsrätt dömde mannen till livstids fängelse.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons