Annons

Löfven leder FN-grupp om framtidens jobb

Statsminister Stefan Löfven ska tillsammans med Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim leda en FN-kommission som ska tänka till om framtidens arbetsmarknad. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven ska tillsammans med Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim leda en FN-kommission som ska tänka till om framtidens arbetsmarknad. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Under strecket
TT
Publicerad

I dag går startskottet för den globala FN-kommission som statsminister Stefan Löfven och Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim ska leda. Syftet är att analysera hur genomgripande, långsiktiga förändringar, som exempelvis digitalisering, klimatförändringar och demografi, påverkar arbetsmarknaden.

Kommissionen, som består av ett 20-tal experter från olika delar av världen, ska också komma med rekommendationer för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad. En rapport ska vara klar under 2019.

– Globaliseringen måste gynna alla. Bara den som känner sig trygg i nuet kan välkomna en osäker framtid, skriver Löfven och Gurib-Fakim i en gemensam debattartikel inför lanseringen av kommissionen senare i dag i Genève.

– I stället för att bara vänta och se, måste vi på allvar fundera över hur vi vill att framtidens arbete ska se ut och hur vi ska nå våra mål. Framtiden är inte förutbestämd och vi kan påverka den med de sociala och politiska val vi gör i dag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons