Annons

Löfven: ”Vet inte var jag har Moderaterna, de svajar”

Statsminister Stefan Löfven frågades ut i en längre intervju i SVT:s Agenda om Socialdemokraternas väljartapp och hedersvåld. Men också om han tror att Sverige kommer att få ett konservativt block framöver.

– Moderaterna vet jag inte var jag har, de står och svajar, säger Stefan Löfven.

Under strecket
Publicerad

Stefan Löfven, statsminister (S).

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1

Stefan Löfven, statsminister (S).

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Stefan Löfven, statsminister (S).
Stefan Löfven, statsminister (S). Foto: Tomas Oneborg

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har deklarerat att partiet ska föra politiska samtal med alla partier, inklusive Sverigedemokraterna. Statsminister Stefan Löfven säger att det är ”märkligt” agerade från KD.

Han säger i SVT:s Agenda på söndagen att Sverigedemokraterna är ett parti som ”kommer direkt ur vitmaktrörelsen”.

– Det är märkligt men det har varit uppenbart länge att Kristdemokraterna nu kan tänka sig det här. Det visar att vi har en ny dynamik i svensk politik, säger Löfven.

Han fortsätter:

– Det blir ju ett rejält högerkonservativt block. Som definitivt inte gynnar LO-förbundens medlemmar eller några andra förbundsmedlemmar.

Löfven syftade på ett eventuellt framtida block bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Ett drömscenario för SD, men både KD och M har motsatt sig en sådan konstellation.

– Moderaterna vet jag inte riktigt var jag har om jag ska vara ärlig, för där svajar det fram och tillbaks. Beroende på, jag vet inte vad. De kan uppenbarligen tänka sig både och.

Stefan Löfven säger att ett konservativt block skulle kunna trycka tillbaka kvinnors rättigheter i Sverige.

– Kvinnors rättigheter här, om ett sådant block skulle få regera, skulle få stå tillbaka rejält, och löntagarnas rättigheter. Vi skulle få ett helt annat samhälle. Det är väl bra att de tydliggör att de finns, men då gäller det att bjuda på motstånd här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons