Annons

Lokko tipsar: Nadia Rose visar var skåpet ska stå

Foto: Stephanie Paschal/IBL
Under strecket
Publicerad

1 / 5

1. Nadia Rose

Big woman (singel)

Över ett orkestrerat dancehallbeat visar Stormzys kusin exakt var i Croydon skåpet ska stå. ”Big woman” är ett smått perfekt exempel på hur mycket närmare det rent musikaliskt är från Södra London till Jamaica än någonsin avståndet mellan England och USA.

Annons
Annons

2 / 5

2. Skepta

Vicious (ep)

Det är något av en ”best of”-ep och några av de sex spåren är redan ett år gamla men ”Vicious” är ändå en utmärkt liten provkarta på var Skepta har varit på väg efter albumet ”Konnichiwa” med transatlantiska duetter med Lil B och A$AP Rocky samt de så ettrigt smattrande kollegerna i Section Boyz.

Annons
Annons

3 / 5

3. Little Simz

(artist)

Simbiatu Ajikawo från Islington har under artistnamnet Little Simz varit snubblande nära storverk sedan debuten för tre år sedan, men någonting har alltid gjort hennes musik en smula urvattnad, lite småtråkig. Därför är det glädjande att hon under samma vecka ger ut en fin video till den sublima balladen ”Her” och dessutom har den rappande huvudrollen i ”Garage Palace”, ett acid house-blippigt toppspår med Damon Albarns Gorillaz-projekt.

Annons
Annons
Foto: Pressbild

Saint Etienne med Sarah Cracknell, Bob Stanley och Pete Wiggs.

Foto: RMV/IBL
Foto: Pressbild

4 / 5

Foto: Pressbild

4. Sainsbury’s Own

(skivetikett)

Jag ber på förhand om ursäkt för både nivån på anglofili och nördighet, men jag kan inte undgå att bli väldigt glad över att Bob Stanley, rock’n’roll-forskare och medlem i nyligen Sverige-aktuella poptrion Saint Etienne, är djupt involverad i den brittiska matvarukedjan Sainsbury’s eget skivbolag, som nu ger ut antologier med Bob Stanley-kurerade teman på vinyl.

När Hemköp eller ICA tänker göra något snarlikt för den svenska marknaden i samarbete med exempelvis Dungen eller Les Big Byrd är i skrivande stund högst oklart.

Saint Etienne med Sarah Cracknell, Bob Stanley och Pete Wiggs.
Saint Etienne med Sarah Cracknell, Bob Stanley och Pete Wiggs. Foto: RMV/IBL
Foto: Pressbild
Annons
Annons

5 / 5

5. 21 Savage

Without warning (mixtape)

Som en diametral motsats till min allhelgona-krönika utgör 21 Savages halloween-mixtape – med Offset från Migos och allkonstnären Metro Boomin som kreativt sällskap – med sin läskigt dreglande best och den bloddrypande typografin på omslaget – något av ett fullt acceptabelt trap-argument mot precis allt jag just har påstått.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons