Annons

Lokkos rocktips: Spirtualized är tillbaka!

Jason Pierce och John Coltrane kommer att jaga bort alla dina problem! Lyssna på Andres Lokkos superheta rocktips här.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

1. Bugzy Malone – Warning (singel)

Den här sommaren smattrar ingen med lika fjäderlätta council estate-rim som Manchesters Bugzy Malone.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

2. Spiritualized – I’m your man (singel)

Få artister har sakta men säkert uppnått ett lika starkt inflytande på nutida musik som den sena 1980-talstrion Spacemen 3 från engelska Rugby. Under de senaste två–tre åren har deras upprättelse eskalerat så till den milda – och välförtjänta – grad att Jason Pierces återkomst med sitt betydligt mer framgångsrika post-Spacemen 3-projekt Spiritualized känns överraskande relevant.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

3. Laurel Halo – Raw silk uncut wood (singel)

Den amerikanska elektroniska kompositören Laurel Halo närmade sig en skev men väldigt tilltalande popmusik på förra årets ”Dust”. Titelspåret från hennes kommande album är betydligt mer lugnt, sansat och impressionistiskt. Musik målad med ytterst försiktiga penseldrag.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

4. Jay Glass Dubs – The warmest dub (singel)

Något så ovanligt som utmärkt grekisk rock i rakt nedstigande led från Vangelis tidiga 1980-tal – tre versioner varav en med titel stulen från Scritti Politti och en gemensam ljudbild kärleksfullt uppdaterad från ett knippe smått perfekta Sade-demos.

Annons
Annons

John Coltrane

Foto: Everett Collection/IBLBild 1 av 1

6 / 6

John Coltrane
John Coltrane Foto: Everett Collection/IBL

5. John Coltrane – Both directions at once (kommande album)

Det finns rock som det inte går att argumentera mot: såsom ett tidigare okänt album med John Coltranes mest klassiska kvartett. Inspelad i mars 1963 och bortglömd tills hans personliga – och enda – kopia av inspelningarna nyligen hittades i en dammig kartong. ”Both directions at once” är ljudet av en andlig revolution som löser upp historiens knutar för att uppnå full frihet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons