Annons

Lokkos tips: Kendrick, Saint Etienne och ilsken grime

Lyssna på detta! Andres Lokko tipsar om en artist som når en kreativ topp – och legendarerna i Saint Etienne som efterlyser fler lokförare i kajal.

Under strecket
Publicerad

1 / 5

Melz

Fuck Theresa May (singel)

Melissa Owusu från Croydon har kallat sig Melz när hon pysslar med grime. Lite i skymundan har hon tampats i och med en oerhört mansdominerad genre men just inför det brittiska nyvalet den 8:e juni ger hon Storbritannien dess egen och – verkar det som – väldigt efterlängtade version av YG:s ”FDT (F#”k Donald Trump)”. 

Annons
Annons

2 / 5

Burial

Subtemple (ep)

Jag vet att jag redan har talat om Burial i veckans krönika men just i år verkar hans kreativitet verkligen peaka på en strid ström av utsmugna singlar, remixar och ep:s. Nu saknar jag bara ett regelrätt nytt Burial-album som med största sannolikhet skulle rädda den här sommaren alldeles på egen hand. 

Subtemple, by Burialburial.bandcamp.com
Annons
Annons

3 / 5

Annette Peacock’s Freak Zone

(radioprogram)

En av mina få idoler ersätter den ordinarie programledaren, journalisten och författaren Stuart Maconie, och presenterar sin favoritmusik – samt sin egen – i två ganska omistliga timmar som du kan höra på BBC6 iPlayer ända fram till midsommar. 

Lyssna här!bbc.co.uk
Annons
Annons

Kendrick Lamar.

Foto: MediaPunch/IBL

4 / 5

Kendrick Lamar.
Kendrick Lamar. Foto: MediaPunch/IBL

Future & Kendrick Lamar

”Mask off” (remix)

Kring en flöjtigt melankolisk sampling från medborgarrättsrörelsemusikalen ”Selma” väver Kendrick och Future ett slött spindelnät som det faktiskt är smått omöjligt att ens försöka värja sig emot. Varför man nu skulle vilja göra det?

Annons
Annons

5 / 5

Saint Etienne ”Train drivers in eyeliner”

(kommande albumspår, ”Home Counties”)

Mer än ett kvarts sekel efter ”Foxbase Alpha” har Saint Etienne plötsligt blivit en trio som skriver rasande briljant poplyrik, ibland vackert nostalgisk om en uppväxt i södra Englands home counties men lika ofta dagsaktuellt politisk. Inte minst i den efterlängtade uppmaningen för fler lokförare i kajal. ”Home Counties” ges ut fredagen den 2 juni. 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons