Annons

Lokkos tips: ”Rap i sin allra mest misogynt tilltalande form”

5, 4, 3, 2, 1 – helgen börjar här! Andres Lokko tipsar om:

Under strecket
Publicerad

1 / 6

✔ starka röster ...

✔ protestmusik ...

✔ disco ...

✔ ansiktstatueringsrap ...

✔ och trasig techno.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

1. Dave featuring Fredo – Funky friday (singel)

Den redan Ivor Novello Award-belönade Streatham-rapparen med det så utmärkta artistnamnet Dave framstår alltmer som Storbritannien starkaste röst i dessa post-grimetider. Den så suggestivt svängiga ”Funky Friday” tar, med sin ironiska titel, vid precis där den hyperpolitiska ”Question time” slutade för exakt ett år sedan. 13 november besöker Dave för övrigt Debaser Strand i Stockholm.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

2. Jessie Ware – Overtime (singel)

Någonstans mitt emellan Shannons ”Let the music play” och ett väldigt tidigt Pet Shop Boys har Jessie Ware med hjälp av houseduon Bicep skapat ett stycke utomordentlig disco.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

3. Bob Stanley & Pete Wiggs present State of the Union: the American Dream in crisis 1967–1973 (antologi)

Det går att hävda, om man är på ett teoretiskt humör, att Saint Etienne genom decennierna har uppfyllt en slags brittisk parallellfunktion till Beastie Boys. I alla fall när det handlar om inflytandet att ständigt skicka oss som följer dem mot nya vägar genom musikhistorien. Som när de nu presenterar politisk protestmusik du inte visste var protestmusik och gör det i en kontext som perfekt speglar Nixon-eran mot Donald Trump.

Bob Stanley & Pete Wiggs Present State Of The Union - The American Dream In Crisisacerecords.co.uk
Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

4. Lil Pump (featuring Lil Uzi Vert) – Multi millioniare (singel)

Ansiktstatueringsrap i sin allra mest misogynt tilltalande form som under sina blott två minuter och 45 sekunders existens understryker den uppgivna känslan av att bara vilja stänga av när man inte pallar längre.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

5. Bass Clef – Celescalating (ep)

Med rötterna i Detroits elektroniska dansmusiks barndom skapar Bass Clef med titelspåret på sin nya ep – utgiven på min favoritetikett The Trilogy Tapes – en nästan elva minuter lång trasig techno-seans som gärna bara skulle kunna få pågå lika länge till.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons