X
Annons
X

Lööf: Osannolikt att vi ändrar oss

C-ledaren Annie Lööf meddelar än en gång tydligt hur Centerpartiet kommer att agera i omröstningen om Ulf Kristersson som statsminister – men partistyrelsen och riksdagsgruppen ska på nytt få ta ställning.

– Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan, säger C-ledaren i TV 4 Nyhetsmorgon på onsdagsmorgonen.

Läs mer om Kampen om regeringsmakten
Efter reklamen visas:
Blir Kristersson statsminister nu?

Nästa vecka ska riksdagen rösta om Ulf Kristersson och hans regeringsbildning. När Ulf Kristersson för några veckor sedan lanserade sitt ”3–2–1 förslag” till en ny regering på Facebook beslutade Centerpartiets partistyrelse och riksdagsgrupp att C skulle rösta nej till honom som statsminister.

Partiordförande för Centerpartiet, Annie Lööf, gästade under onsdagsmorgonen TV4:s Nyhetsmorgon där hon bekräftade att beslutet sannolikt inte kommer att ändras.

– Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan, säger Annie Lööf.

Annons
X
C-ledaren Annie Lööf. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Annie Lööf har varit tydlig med att hon inte tänker sitta i en regering som är beroende av SD och vill ha en blocköverskridande lösning i regeringsfrågan. Hon konstaterar att de invändningar som partiet tidigare haft mot att rösta för Ulf Kristersson som statsminister är samma.

Det beskedet har hon upprepat både på måndagen och tisdagen den här veckan – och budskapet är detsamma även på onsdagen.

– Det har varit känt i flera år hur Centerpartiet ser på SD:s inflytande och en regering som kräver ett aktivt stöd av SD, säger Annie Lööf till TV 4.

Men hon tillägger samtidigt att det är viktigt att partistyrelsen och riksdagsgruppen på nytt får ta ställning i frågan.

Annons
X
Annons
X
Annons
X

C-ledaren Annie Lööf.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X