Annons

Lyssna! Lokko listar den modernaste popmusiken i stan

Ett alternativt soundtrack till midsommaren 2017. Den smartaste, mest mytomspunna, fängslande, chockerande och mest själfulla musiken just nu – levererad av Andres Lokko.

Under strecket
Publicerad
Foto: Phillip AumannBild 1 av 1

1 / 5

Tossig konst – eller modern popmusik?

Foto: Phillip Aumann

1. Laurel Halo – Dust (album)

Laurel från Ann Arbor i Michigan fortsätter att bara göra sig omöjlig att kategorisera. Beroende på för vem du spelar hennes tredje Hyperdub-album så kommer någon att kalla det post-digital techno, någon annan för den smartaste och mest moderna popmusiken i stan och en tredje betrakta det som en tossig konstinstallation. Jag sällar mig till kategori 2.

Stream Laurel Halo's new album Dustfactmag.com
Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 5

Grime-scenens mest brottsbelastade subgenre

2. ”Don’t call it Road Rap” (dokumentärfilm)

Ett utmärkt realtidsdokument över den brittiska grime-scenens mest mytomspunna och brottsbelastade subgenre – road rap.

Mike Skinner från The Streets tar på sig rollen som ciceron för att både reda ut begreppet och försöka intervjua de inblandade, några maskerade och efterlysta, andra blott försiktiga och gömda i ett hus långt ute på den engelska landsbygden.

Annons
Annons
Foto: Richard Isaac/IBLBild 1 av 1

3 / 5

Young Thug sjunger ut

Foto: Richard Isaac/IBL

3. Young Thug – Beautiful Thugger Girls (album)

Sommarens näst bästa album! Bara snäppet efter J Hus fortfarande ohotade debut! Young Thug är den artist som har figurerat fler gånger än någon annan på den här lilla listan. Men det här är första gången Young Thug gör det som sångare. Det fascinerande är hur hans röst förblir precis lika fängslande trots att musiken ibland ekar hela vägen tillbaka till Fugees och Wyclef Jeans tidiga soloalbum.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 5

En riktigt bra comeback

4. Peter Perrett – How the west was won (kommande album)

En älskad röst från mycket, mycket länge sedan i Riktigt Bra Comeback-Chock!

Peter Perrett ledde den exemplariska rockorkestern The Only Ones innan alla tänkbara former av missbruk satte stopp för musiken. Det här var sisådär 1981. Att hans återkomst vid 75 års ålder faktiskt – trots en del fånig lyrik – skulle låta så självklar och lätt att tycka om är en smula oväntat. Albumet kommer den sista juni.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 5

Suggestivt, levande, själfullt

5. Don’t DJ – Zwischending (singel)

Favoritetiketten Berceuse Heroique har inte en tanke på att sluta ge ut suggestivt levande och själfull techno. Och få gör den bättre år 2017 än Don’t DJ, det kriminellt löjliga artistnamnet till trots.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons