Annons

Lyxig middag på räls – Orientexpressen är tillbaka

Orientexpressen rullar under tre månader och erbjuder gäster en femrätters lyxmiddag.
Orientexpressen rullar under tre månader och erbjuder gäster en femrätters lyxmiddag. Foto: Henrik Montgomery/TT

Orientexpressen gör comeback. Under knappt tre månader anländer det legendariska tåget till några utvalda franska städer för att ta hugade matgäster på en gastronomisk resa. Totalt serveras 63 middagar som kostar drygt 5 000 kronor per person.

Under strecket
Publicerad

Tre timmar tar middagsturen med Orientexpressen.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 1 av 1

Tre timmar tar middagsturen med Orientexpressen.

Foto: Henrik Montgomery/TTBild 1 av 1

Mahognyklädda väggar, linnedukar och kristallglas – nu kan man återigen äta middag på Orientexpressen, skriver Condé Nast Traveller. Tåget, som trafikerade Paris–Istanbul fram till 1977, har en av historiens mest mytomspunna restaurangvagnar och är synonymt med lyxigt resande.

Orient-Expressen kommer att rulla mellan ett antal franska städer i samband med Cannes filmfestival. Bakom femrättersmenyn på denna exklusiva pop-up restaurant står chef Yannick Alléno. Han anses vara en av Frankrikes främsta kockar och hans restaurang Pavillon Ledoyen i Paris kan ståta med tre stjärnor i Guide Michelin.

Tre timmar tar middagsturen med Orientexpressen.
Tre timmar tar middagsturen med Orientexpressen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Fram till sista juli kommer stjärnkrögaren att servera 63 middagar – 38 gäster åt gången får njuta av en tretimmars lyxmåltid på räls.

– Orient-Expressen har alltid visat upp fransk gastronomi av sin tid och vi håller fast vid denna filosofi genom att erbjuda ett djärvt och modernt kök, säger han till Condé Nast Traveller.

Förra gången det serverades middagar på Orient-Expressen – 2014 – sålde middagsplatserna slut på en kvart. Men smakar det så kostar det – 5 100 kronor får gästerna betala för en middag. Till det kommer ett utvalt vinpaket på 600 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons