Annons

Majoriteten emot uppgörelse om ensamkommande

De flesta väljarna är negativt inställda till förslaget om ensamkommande, rom riksdagen ska fatta beslut om på torsdag. Arkivbild.
De flesta väljarna är negativt inställda till förslaget om ensamkommande, rom riksdagen ska fatta beslut om på torsdag. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En majoritet, 54 procent, av väljarna tycker att förslaget om att ge uppemot 9 000 ensamkommande en ny chans att stanna är huvudsakligen dåligt.

Samtidigt tycker 35 procent att förslaget är huvudsakligen bra, enligt en undersökning från Expressen/Demoskop , där 1 054 personer ur Demoskops slumpmässigt telefonrekryterade webbpanel svarat på frågan "Regeringen har lagt ett förslag om lättnader i regelverket kring uppehållstillstånd för ensamkommande. Vad tycker du om det förslaget?". Frågan besvarades 1–4 juni i år, och 11 procent svarade "vet ej" på frågan.

Alliansväljarna är mer negativt inställda till förslaget än väljare som röstar på de rödgröna.

Förslaget omfattar ensamkommande som kom före den 24 november 2015, som har fått vänta så länge på besked att de hunnit fylla 18 år och som har fått avslag på sin ansökan. De får nu möjlighet till en ny prövning för att studera på gymnasiet.

Omröstningen sker i riksdagen på torsdag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons