Annons

Skåne lutar åt Kristersson: ”Är ett säkert kort”

Mäktiga M-länsförbundet Skåne lutar åt att nominera Ulf Kristersson till ny partiledare. Det menar Malmös kommunalråd Torbjörn Tegnhammar.

– Det är det tryggaste valet i det läge vi är nu, säger han till Sydsvenskan.

Under strecket
Publicerad

Ulf Kristersson.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1

Ulf Kristersson.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1
Ulf Kristersson.
Ulf Kristersson. Foto: Lars Pehrson

Jakten på Moderaternas nästa ledare pågår för fullt. Tre länsförbund – som är långtifrån de tyngsta – har sagt att de vill ha Ulf Kristersson.

Nu väntar alla på vad tungviktarna Stockholms stad och län, Västra Götaland och Skåne ska säga.

I onsdags kväll höll Skånemoderaterna ett möte och efter mötet säger Malmös kommunalråd Torbjörn Tegnhammar att han tror att Skåne kommer att nominera Kristersson.

– Det är ingen dum gissning, säger han till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan ska bara Kristersson och Bildt på allvar förts fram av ledamöter i styrelsen under mötet. Torbjörn Tegnhammar själv vill ha Ulf Kristersson som ny partiledare för Moderaterna.

Vi känner honom. Han har lång erfarenhet från flera nivåer i politiken. Han är kompetent. Han är ett säkert kort. Vi vet vad vi får.

– Jag framförde på mötet att jag vill ha Ulf Kristersson som partiledare. Det är det tryggaste valet i det läge vi är nu, säger han till Sydsvenskan.

– Vi känner honom. Han har lång erfarenhet från flera nivåer i politiken. Han är kompetent. Han är ett säkert kort. Vi vet vad vi får.

Moderaterna i Skåne är Sveriges näst största moderata länsförbund och deras röst väger tungt. Skånedistriktet leds av Lars-Ingvar Ljungman, som också är valberedningen ordförande.

Den 11 september går tiden ut för de 22 länsförbunden och de fyra sidoorganisationerna att nominera sina kandidater.

Tidigare har tre länsförbund sagt att de vill ha Kristersson: Södermanland, Norrbotten och Västerbotten. Moderata Seniorer nominerar Carl Bildt till partiledarposten, trots att han har sagt nej.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons