Annons

Man gripen av FBI – misstänks för bombplaner

En amerikansk soldat har gripits misstänkt för att bland annat ha spridit information om hur man bygger bomber. Arkivbild.
En amerikansk soldat har gripits misstänkt för att bland annat ha spridit information om hur man bygger bomber. Arkivbild. Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

En 25-årig amerikansk soldat har frihetsberövats av FBI misstänkt för att ha diskuterat planer på ett bombdåd mot ett stort amerikanskt nyhetsbolag, rapporterar ABC News.

Under strecket
TT
Publicerad

Mannen misstänks också ha försett människor med information på nätet om hur man bygger bomber.

Den 25-årige mannen gick med i den amerikanska armén i juni 2017, skriver nyhetsbyrån AFP. Sedan i juli har han varit stationerad i Kansas.

I augusti i år pratade den misstänkte med en FBI-informatör i en gruppchatt på nätet där han bland annat diskuterade planer om en attack mot ett stort nyhetsbolag i USA. Mannen sökte också efter andra "radikala" personer.

Den 25-årige soldaten har, enligt FBI, haft planer på att resa till Ukraina för att strida tillsammans med den paramilitära högerextrema gruppen Azov-bataljonen. Han ska också ha diskuterat en attack mot en av Demokraternas presidentaspiranter Beto O'Rourke.

Mannen frihetsberövades på lördagen och har erkänt för FBI att han över internet försett människor med instruktioner om hur man bygger bomber.

Om mannen döms riskerar han 20 år i fängelse och böter på uppåt 250 000 dollar, skriver AFP.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons